Hürriyet'ten Taksim Camii haberine düzeltme

“Taksim’de ilk cuma” başlıklı haberinde camide diğer semavi dinlerin mensupları için ibadet alanları da yapıldığını yazan Hürriyet gazetesi, bugün bir düzeltme metni yayımladı. Düzeltmede camide diğer dinler için ayrılan bir alan bulunmadığı belirtilirken, hatanın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ifade edildi.

Hürriyet gazetesi, Taksim Camii'nin açılışını duyurduğu “Taksim’de ilk cuma” başlıklı haberinde camide diğer semavi dinlerin mensupları için ibadet alanları da yapıldığını öne sürmüştü.

Gerçeği yansıtmayan bu bilgi, uzun süredir toplumu tahrik edecek konular ve muhafazakar hassasiyetlerin hakim olduğu tartışma alanları üzerinden iktidarı hedef alan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak tarafından sosyal medyada da paylaşılmıştı.

Taksim Camii'nin inşaatını üstlenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Altan Elmas bu iddiaları yalanlarken, Hürriyet'ten de bir düzeltme geldi.

"YANLIŞ ANLAŞILMADAN KAYNAKLANAN HATALI BİLGİ"

Gazete, yayımladığı düzeltme metninde şu ifadelere yer verdi:

"28 Mayıs 2021'de yayınlanan “Taksim’de ilk cuma” başlıklı haberimizde, yanlış anlaşılmadan kaynaklanan Taksim Camisi'nde diğer semavi dinlerin mensupları için de ibadet alanları ayrıldığıyla ilgili hatalı bir bilgi yer almıştı. Yanlış anlaşılma Taksim Camisi'nde mevlevihaneye benzer çok amaçlı bir alan nedeniyle yaşanmıştır. Taksim Camisi'nde diğer dinler için ayrılan bir alan bulunmamaktadır."

Ankara’da fabrika yangını! İtfaiye ekipleri müdahale ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ülkenin büyükelçisini kabul etti Fahiş fiyatla mücadele! Ambalaj üzerine tavsiye fiyat
Sonraki Haber