Hürriyet yazarı Selvi: İmamoğlu sorularının dozu artarsa Kılıçdaroğlu resti çekecek

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son yazısında 'Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu stratejisi'ni yazdı. CHP liderinin İmamoğlu'nun adaylığı sorulduğunda oldukça rahatsız olduğunu vurgulayan Selvi, "Kılıçdaroğlu sonunda, 'Adı Ekrem soyadı İmamoğlu olan kişi cumhurbaşkanı adayı olamaz' deyip işin içinden çıkacak. O kadar kızmış durumda." ifadesini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık çıkışını değerlendirdi. CHP liderinin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı yaptırmama stratejisi izlediğini söyleyen Selvi, Yavaş'ın bu tartışmanın kendisini yıpratacağını görüp kenara çekildiğinin ancak İmamoğlu'nun ikna olmadığının altını çizdi.

"KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ OLUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ancak aday olursa kazanamayacağını bildiğini söyleyen Selvi, CHP liderinin İmamoğlu aday olursa kazanma ihtimali daha güçlü şeklindeki değerlendirmelerden de rahatsız olduğunu ifade etti.

"O KADAR KIZMIŞ DURUMDA"

Selvi Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu rahatsızlığını şu sözlerle anlattı;

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanını bir kişiye endekslemek yanlış olur” diyor. Toplumun beklentisi hatırlatıldığında ise “Toplum bir popstar bekler” diye karşılık veriyor. Şundan eminim, Ekrem İmamoğlu’na ilişkin soruların dozu artarsa Kılıçdaroğlu sonunda, “Adı Ekrem soyadı İmamoğlu olan kişi cumhurbaşkanı adayı olamaz” deyip işin içinden çıkacak. O kadar kızmış durumda.

"GÜN GELİR İMAMOĞLU DA HANNİBAL GİBİ YA YENİ BİR YOL BULUR YA DA YENİ BİR YOL AÇAR”

Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuya bakışını ise şu şekilde ifade etti;

Ekrem İmamoğlu ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı. O, aslında kendisi dışındaki herkesin adaylığına karşı. Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağı tezini işliyor. HDP ve İYİ Parti desteği ve ABD’nin teşviki ile masadan kendi isminin çıkacağını düşünüyor. “Erdoğan karşısında kazanacak aday kim?” denildiğinde şansının güçlü olduğuna inanıyor. Ama Kılıçdaroğlu engelini de bir türlü aşamıyor. Gün gelir İmamoğlu da Hannibal gibi “ya yeni bir yol bulur ya da yeni bir yol açar”, siyaset bunun örnekleriyle dolu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüşüyor Fenerbahçe'de yönetim Samandıra'ya el koyuyor Fenerbahçeli Szymanski gol atmayı unuttu
Sonraki Haber