HSK'dan İstek Vakfı'ndaki cinsel istismar için soruşturma kararı!

İlk kez SuperHaber tarafından gündeme getirilen ancak tüm haberlere yayın yasağı konarak gerçeklerin susturulduğu 'İstek Vakfı'nda çocuğa istismar' olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK), yüzme öğretmeni tarafından istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuk için adli süreçte herhangi bir ihmal olup olmadığının araştırılması adına soruşturma başlattı.

Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı Okulları'nın Uluğbey Kampüsünde 5 yaşındaki bir kız
çocuğunun yüzme öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı ilk kez SuperHaber tarafından gündeme getirilmiş, ancak yapılan haberlere yayın yasağı getirilmişti.

Vakıf ve okul yetkililerinin okulun 'marka değerini düşüreceği' gerekçesiyle örtbas etmeye çalıştığı olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

2017 yılında yaşanan olayla ilgili dava süreci devam ederken, küçük kızın avukatı Betül Altınsoy, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından gelinen son süreci anlatmıştı.


HSK İNCELEME BAŞLATTI

Konunun basına yansıması üzerine de HSK harekete geçti. HSK 1. Dairesi, olaya ilişkin yargı sürecinde herhangi bir ihmal olup olmadığının araştırılması için soruşturma izni verdi.

Bu kapsamda bir HSK müfettişi soruşturma dosyasında herhangi bir ihmal olup olmadığını inceleyecek ve bir rapor hazırlayacak. HSK, müfettiş raporu doğrultusunda nihai kararı verecek. Adli süreçte herhangi bir ihmal tespit edilmesi halinde ilgili yargı mensupları hakkında disiplin cezasına hükmedilebilecek.


SUPERHABER'İ SANSÜRLEMEK İSTEDİLER

Konuyu yapılan art arda haberlerle gündemden düşürmemek isteyen SuperHaber'in haberlerine de İSTEK Vakfı tarafından sansür uygulanmış, gerçeklerin anlatıldığı 8 habere yayın yasağı getirilmişti. 

İşte yapılan haberler ve yayından kaldırılan haberlerin linkleri:

https://www.superhaber.com/istek-vakfi-skandalinda-onemli-gelisme-savci-degisti-selim-cure-gorevinden-uzaklastirildi-haber-106456

https://www.superhaber.com/bir-cinsel-taciz-olayi-da-kartaldan-iste-kucuk-kizin-ifadesi-haber-95402

https://www.superhaber.com/istek-vakfi-yine-okul-mudurunu-gunah-kecisi-ilan-etti-haber-93529

https://www.superhaber.com/vakfin-bir-baska-okulunda-cinsel-taciz-sorusturmasi-surerken-istek-vakfi-kasgarli-mahmut-okulunda-cocuklara-erotik-yayin-haber-90175

https://www.superhaber.com/o-uyku-odasinda-neler-yasandi-istek-vakfi-yonetimi-goruntuleri-sildi-mi-haber-88952

https://www.superhaber.com/superhaberin-ortaya-cikardigi-istek-vakfi-skandali-gunes-gazetesinin-mansetinde-haber-88872

https://www.superhaber.com/okul-yonetimi-cinsel-taciz-rezaletinin-uzerine-gitmeye-pek-istekli-degil-haber-88721

https://www.superhaber.com/istek-vakfi-okullari-cinsel-taciz-skandalini-dogruladi-ozel-haber-haber-88696

Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli?
Sonraki Haber