Hollanda'da Türklere sembollü taciz!

Koronavirüs nedeni ile büyük sıkıntılar yaşayan Hollanda’da garip gelişmeler oluyor. Ramazan ayının arefesinde Hollanda’nın Schiedam şehrinde, endişeye yol açan ve kafalarda soru işareti oluşturan bir dizi gelişme yaşandı. Sahipleri Türk ve Müslüman olan 20 evin kapısına çeşitli sembolle çizildi. Hem barışı hem de Hristiyanlığın çöküşünü simgeleyen sembollerin neden ve kimler tarafından çizildiği araştırılıyor.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Türk ve müslüman kökenli kişilerin oturduğu 20 evin kapısına çeşitli işaretler çizildi. Kimlerin çizdiği bilinmeyen semboller üzerine, semt sakinleri büyük tepkisi gösterdi ve sokağa döküldü. 

BARIŞ SEMBOLÜ ÇİZİLMESİNİN AMACI NE?

Evlerin önüne çizelen barış sembolüne semt sakinleri anlam veremezken, saldırganların bu sembolle hangi mesajı vermek istediği merak konusu oldu. 60’lı yıllarda barış simgesi olarak kullanılan sembol aynı zamanda  tarihçiler tarafından da Hristiyanlığın alaşağı edilmesinin simgesi olarak da yorumlanıyor.

TÜRK KÖKENLİ VEKİL OLAY YERİNE GİDEREK İNCELEME YAPTI!

Türk ve müslüman kökenli ailelerin,sokaklara dökülmesi üzerine,Hollanda DENK partisi meclis üyesi Doğukan Ergin olay yerine gitti. Ergin burada yaptığı açıklamada; ”Bu akşam Saat 21:30 surlarında semt sakinleri tarafından endişeli telefonlar aldıktan sonra belediye başkanı dahil bütün ilgili birimleri bilgilendirdim. Akşamın ilerleyen saatlerinde çok sayıda polis ve belediye memuru gerekli incelemeleri başlattılar. Gece saatlerinde ise bütün semboller belediye ekipleri tarafından silindi.’’ dedi.

Schiedam Kenti belediyesinin derhal adım atmasını olumlu değerlendiren Ergin faillerin bir an evvel yakalanmasını ifade ettikten sonra olayı yakından takip ettiğini ve gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Hollanda'da Türk ve Müslümanlara yönelik ayrımcı grupların bugüne kadar çeşitli saldırı ve eylemleri oldu. Yine bu çerçevede İslamofobik gruplar sürekli Türk ve Müslüman karşıtı gösterilere imza atıyorlar. Irkçı ve faşizan yaklaşım ise ülkede herhangi bir müdahaleye maruz kalmıyor. 

Yurt içinde ikamet eden 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da! Masada hangi konular var? Şanlıurfa'da zincirleme trafik kazası! Yaralılar var
Sonraki Haber