Hollanda'da göçmen karşıtı parti de senatoya girdi

Hollanda’da gerçekleştirilen seçimlerin resmi olmayan sonuçları belli oldu. Göçmen karşıtı Demokrasi için Forum (FvD) oyların çoğunluğunu alarak Parlamento’nun üst kanadı konumundaki senatoya girdi.

Bundan önce senatoda hiçbir varlık göstermeyen FvD’nin 75 sandalyeden 12’sini kazanmasıyla, Başbakan Mark Rutte’nin partisi Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) senatodaki çoğunluğunu da yitirmiş oldu.

Medyascobe'nin haberine göre bu sonuçlar, Rutte’nin yasama faaliyetleri için kendi koalisyonu dışındaki partilerin desteğine ihtiyaç duymasını da beraberinde getirecek.

Nitekim Rutte, sonuçların ardından destekçilerine “Diğer partilerle de konuşmalıyız ki, ülkeyi iyi idare etmeye devam edebilelim” deme gereğini hissetti. Uzmanlar, FvD’nin de Geert Willders’in İslam karşıtı Özgürlük Partisi’yle bir araya gelebileceği tahmininde de bulundular.

Seçimler, Utrecht’teki terör saldırısından 2 gün sonra gerçekleştirildi. Partilerin çoğu saldırının ardından seçim kampanyalarına son verirken, FvD lideri Thierry Baudet, eleştirilere aldırmadan kampanyasını sürdürdü. Baudet, bu çalışmalar sırasında “Hükümet, kültürleri bizimkinden tamamen farklı olan yüzlerce, binlerce insana sınırlarımızı açtı” diyerek Rutte’nin göçmen politikalarını eleştirmişti.

Seçimin resmi sonuçları ise 25 Mart’ta açıklanacak.

Şans Topu sonuçları 21 Nisan 2024! İsrail İran'a saldırdı! Bitcoin sert düştü Şans Topu sonuçları 17 Nisan 2024!
Sonraki Haber