Hisar-O+ testi başarı ile geçti

Türkiye'nin hava savunma sistemlerine ilişkin atakları devam ediyor. Uzun mesafelerdeki tehditler için S-400 ile hava savunmasını güçlendiren Türkiye yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği orta irtifa füzesi Hisar-O+'ın en uzak menzil ve en yüksek irtifa testini başarıyla tamamladı. Hisar-O+ hedeflenen menzil ve irtifayı aştıktan sonra hedefi de tam isabetle vurdu.

This browser does not support the video element.

Türkiye'ye gökyüzünden gelecek tehditlere karşı Türk Savunma Sanayi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

İHA ve SİHA'larla yeri gözleyip, tehlikeleri bertaraf eden Türkiye envanterine kattığı S-400'lerin yanı sıra Hisar Hava Savunma Sistemleri ile de gökyüzünü korumak amacıyla bu konudaki ataklarını sürdürüyor. 

Daha Önce Hisar-A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi'ni TSK'nın envanterine katan Türk Savunma Sanayi Hisar-O+'ta da sona yaklaştı. 

Gelişmeyi Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile birlikte duyurdu. 

Başkan Demir, paylaşımında "HİSAR-A+ tesliminden sonra HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemimiz en son atışında bugüne kadar ülkemizde yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hava hedefini doğrudan vurup imha ederek başarı ile geçti." dedi.

Başkan Demir, bu mesajının devamında bu başarıya yerli ve imkanlarla imza atan iki kuruluş ile hizmeti geçen herkese, "Başta proje ortakları @aselsan ve @roketsan olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz." sözleri ile teşekkür etti. 

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet! Yeni görüntüleri nefes kesti! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dragon kapsülünden çıkış anı! Gezeravcı uzaydan bağlandı! İşte Bakan Kacır'la görüşmesinden detaylar İşte Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının fırlatılış anı! Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek