Hindistan varyantını Türkiye'ye İngilizler mi getirdi?

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, Türkiye'de 5 koronavirüs hastasında Hindistan varyantı görülmesi sonrasında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Başer, Pakistan ve Hindistan’dan ülkelerine dönmek isteyen İngilizlerin karantinaya girmemek için 10 gün Türkiye'de tatil yaptığı iddiasını dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde çift mutasyonlu Hindistan varyantının Türkiye'de görüldüğünü açıkladı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada "İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi. Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor." ifadesini kullandı.

BENGİ BAŞER İLGİNÇ İDDİAYI GÜNDEME GETİRDİ

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer koronavirüs Hindistan varyantının Türkiye’de görülmesinin ardından dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

Başer kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada ”Bir arkadaşım BBC’de izlemiş.Pakistan ve Hindistan’dan ülkelerine dönmek isteyen İngiliz vatandaşları, indiklerinde 10 gün süreyle,kendi ceplerinden pahalı otellerde karantinada kalmak yerine, önce Türkiye’de 10 gün ucuz tatil yapıp, sonra gidiyorlarmış” ifadelerini kullandı.

"OLDUKÇA FAZLA HİNT KÖKENLİ YABANCI TURİST VAR…"

Paylaşımına devam eden Bengi Başer “Bu nedenle İstanbul’da oldukça fazla Hint kökenli yabancı turist olduğu bilgisi de var…” dedi.

Dolandırıcılara ve kara para aklayanlara 11 ilde operasyon! Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber