O heykeltıraş, Ekrem İmamoğlu'nun heykelini yaptı!

Kars'ta yaptığı "Ucube" heykeli ile kamuoyunun tanıdığı heykeltıraş Mehmet Aksoy, Ekrem İmamoğlu'nun heykelini yaptı. Heykelin ismi; "Kendini doğuran adam"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011 yılında Başbakanlığı döneminde Kars'ta yaptığı miting uzun süre konuşulan bir "heykel" polemiğinin fitilini ateşledi.

Erdoğan’ın "Ucube" diyerek kaldırılmasını istediği, heykeltıraş Mehmet Aksoy imzalı "İnsanlık Anıtı" kısa süre sonra iş makinaları ile yıkıldı.

24.5 metre yükseklikteki heykel kaldırıldı ancak "heykel" tartışması uzun süre Türk siyasetinde yer edinmeye devam etti.

Ve yıllar sonra o heykelin yaratıcısı olan heykeltıraş Mehmet Aksoy bir başka heykeli ile siyaset gündemine girdi.

O heykeltıraş, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu için özel bir heykel yaptı. Aksoy, heykeline "Kendini doğuran adam" ismini verdi!

Heykelde gebe bir erkek tasviri yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy, eseriyle ilgili AK Parti'yi hedef alan şu açıklamada bulundu;

"Her türlü hukuksuzluğa, iftira, fitne,fesatla mücadele ederek hiç vazgeçmeden, kararlılıkla yoluna devam eden toplumsal olanı, insanı olanı kendi BÍLÍNCÍNE çıkararak kendini yeniden DOĞURAN, adam oldu EKREM İMAMOĞLU. AMPUL'ün kararıp sönme sürecinin başlangıcı olacağına inandığım bu durum, aynı zamanda kibrin megolomanın, iftira ve komplo düzeninin de aşağı çekilmesi, insanı olanın yüceltilmesi anlamına da geliyor. Ahlaki, manevi değerlerimizin, paranın değerleri ile ölçüldüğü, kutsallarımızın menfaatlere, çıkarlara peşkeş çekildiği bir dünya, bir anlayışın sonunun başlangıcını da işaret ediyor. Uçurtma rüzgar olduğu için değil, rüzgara direndiği için uçar demiş Churchill, evet bu baskıya bu hukuksuzluğa, bu haksızlığa bu gericiliğe bu hainliğe, israf ve savurganlığa, ayrımcılığa, küçümsemeye, aptal yerine konmaya karşı konulduğu, örgütlü bir biçimde direnildiği için bu seçim kazanıldı. İyiden, güzelden, doğrudan yana umutlarımızı kaybetmediğimiz için bu seçim de EKREM IMAMOĞLU'nu seçtik." / SuperHaber

Futbolculardan sonra sıra Okan Buruk'ta! Zamlı yeni sözleşme... Mevlid Kandili ne zaman 2024? Mevlid Kandili hangi gün? Fırat Kalkanı bölgesinde PKK'ya darbe! Öldürüldüler...
Sonraki Haber