HDP'yi yakan o çaycı değil, bu çaycı Aslı!

Türkiye yine tarihi günlerden geçiyor... HDP'ye açılan kapatma davasında 687 kişi için siyasi yasak talep edildi. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ise konuya, çözüm sürecinde çok konuşulan "HDP çaycısı" üzerinden yaklaştı. Aydıntaşbaş, bir dönem, İmralı tutanaklarını sızdırmakla suçlanan çaycıyı kastederek "O da listede mi?" diye sordu.. O soruya yanıtı SuperHaber olarak biz verelim istedik: Listede bahsettiğin çaycı yok Aslı Aydıntaşbaş, ama ilgini çekecek başka bir "çaycı" var.. Kim mi? İşte detaylar

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılmasıyla ilgili hazırladığı iddianamede "Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır" ifadesi yer aldı.

Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu 687 kişi için siyaset yasağı talep edildi.

İddianameye, kamuoyunda genel olarak büyük destek gözlenirken, bazı eleştirel yaklaşımlar da sergilendi.

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş da HDP'ye açılan davaya tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Ancak Aydıntaşbaş konuya çok ilginç bir noktadan yaklaşarak, HDP'deki "çaycı"nın akıbetini sorguladı!.. 

"Siyasi yasağı istenenlerin HDP'liler listesi şahane. Kürt siyasetçiler dışında feministler, çevreciler, diğer birleşenler, sosyalistler, azınlıklar, ÖDP'liler, LGBT aktivistleri vs diye gidiyor. Kimse bu devlet çoğulcu değil diyemez" ifadesini kullanan Aydıntaşbaş, "Yalnız bir de meşhur bir çaycı vardı. HDP çaycısı da listede var mı?" sorusunu yöneltti.

MEŞHUR ÇAYCI KİM?

Aslı Aydıntaşbaş'ın "meşhur çaycı" olarak bahsettiği isim, İmralı Tutanakları'nın sızdırıldığı dönemde gündeme gelmişti. O dönem BDP ismini kullanan parti, 'İmralı zabıtları'nın Milliyet gazetesine sızdırılmasıyla ilgili olarak partide çalışan bir çaycıyı işaret etmişti.

Paylaşımı ile söz konusu çaycıyı ima eden ve yakın siyasi tarihi anımsatarak ironi yapmak isteyen Aydıntaşbaş'a, ironik değil, daha çok trajik bir "çaycı" hikayesi ile cevap vermek istedik...

Bu hikayenin başrolünde PKK'ya eleman sağlayan HDP'li bir başka çaycı var...  O çaycıyla ilgili bilgileri ise  terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan S.T. isimli itirafçı 2019 yılında vermişti. 

Dağa götürülme süreçlerinde HDP'nin aktif rol aldığını, gençlerin HDP teşkilatları aracılığıyla dağa götürüldüğünü anlatan S.T. şu ifadeleri kullanmıştı:

"Orada örgütün ideolojik kitaplarını okudum. Terör örgütü propagandası amaçlı sohbetler yapıyorduk. Daha sonra ise Diyarbakır'daki parti binasına yönlendirildim. Diyarbakır, Şırnak, Suriye ve Irak'ta kırsal bölgelerinde örgüte ait yerlerde kaldım. Irak'ın Gara bölgesinde 6 ay eğitim aldım. HDP binasında örgüte yönlendirmeler not alışverişiyle yapılıyordu. Notları yazan, yönlendirenler genelde HDP'de dururdu. HDP'de yetkisi yokmuş ya da 'çaycı' gibi görülürdü. Asıl yetkili olan kişiler onlardı. Batı'da HDP, Doğu'da ise DBP olarak binalarında bekliyorlar."

ÖRGÜT TOPLANTILARINA KATILAN ÇAYCI

Diğer yandan, 2017 yılında PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen bir operasyonda ise örgütsel toplantılara katılan F.Y. isimli şüphelinin HDP Genel Merkezi'nde çaycı olarak çalıştığı tespit edilmişti.

 

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber