HDP'ye 539.5 milyon TL’lik hazine yardımı! Nedim Şener tarih vererek çağrı yaptı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında HDP'ye yapılan 539.5 milyon TL’lik hazine yardımı konusunda çağrıda bulundu. "Yargıtay Başsavcılığı PKK’nın siyasi kolu HDP’ye yapılan Hazine yardımının bloke edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne ikinci başvurusunu da yaptı." diyen Şener, "Anayasa Mahkemesi en geç 2 hafta içinde karar vermeli." dedi.

Yargıtay Başsavcılığı, kapatma davası süren PKK’nın siyasi kolu HDP’ye 2023’te yapılacak 539.5 milyon liralık Hazine yardımını PKK’nın amaçları doğrultusunda harcayacağı için durdurulmasını talep etti, karar Anayasa Mahkemesi’nde. 

Hürriyet'teki köşe yazısında kararı gündeme getiren Nedim Şener çağrıda bulundu. 

"KARAR VERİLMELİ"

"Yargıtay Başsavcılığı PKK’nın siyasi kolu HDP’ye yapılan Hazine yardımının bloke edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne ikinci başvurusunu da yaptı." diyen Şener şöyle devam etti:

"Yasa gereği Hazine yardımının ilk bölümü ocak ayının ilk 10 gününde yapılacak. Bu da Anayasa Mahkemesi’nin ödeme yapılmadan önce en geç iki hafta içinde karar vermesini gerektiriyor. Yoksa, Yargıtay Başsavcılığı’nın belirttiği gibi Hazine’den ödenecek milyonlarca lira PKK terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılacak."

İşte Nedim Şener'in köşe yazısının ilgili bölümü:

Hakkında açılmış olan ve binlerce delille PKK terör örgütü siyasi kolu olduğu bilinen HDP hakkında kapatma davası devam ederken 2023 yılı bütçesinden tam 539 milyon TL Hazine yardımı alacağı hesaplandı.

Bu kapsamda PKK’nın siyasi ayağı HDP’ye 2023 yılı bütçesinden toplam 539.5 milyon TL Hazine yardımı yapılacak.

Yasa gereği Hazine yardımının 179.8 milyon liralık kısmı ocak ayının ilk 10 gününde, kalan kısmı ise Yüksek Seçim Kurulu’nca seçim kararının ilan edilmesini izleyen 10 gün içinde HDP’ye ödenecek.

PKK AMAÇLARINA KULLANABİLİR

“Ödenecekti” demek gerekiyor. Çünkü, Yargıtay Başsavcılığı PKK’nın siyasi kolu HDP’ye yapılan Hazine yardımının bloke edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne ikinci başvurusunu da yaptı. Başsavcılığın dilekçesinde bu talep şöyle dile getirildi: “7 Haziran 2021 tarihli iddianamemiz ve 29 Kasım 2021 tarihli esas hakkındaki görüşümüzde ayrıntılarıyla açıklanan ve davalı partinin terör örgütü ile organik bağını gösteren eylem ve söylemlerine devam ettiği anlaşılmakla, sadece partinin ihtiyaçları veya parti çalışmalarında kullanılmak gayesiyle verilen devlet yardımlarının parti faaliyetleri dışında terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasının engellenmesi bakımından bu yardımların geri alınmasındaki olası güçlükler gözetilerek, devlet yardımlarının bulunduğu banka hesabına tedbiren bloke konulmasına karar verilmesini yeniden talep etmek zarureti hasıl olmuştur.

KARAR VERİLMELİ

Davalı parti ile ilgili açılan davada delillerin toplandığı ve karar aşamasına gelindiği de gözetilerek; davalı parti hakkında kapatma kararı veya devlet yardımından yoksun bırakılma kararı verilmesi halinde ödenen ya da ödenecek devlet yardımının harcanma ihtimali nazara alınarak; talebimizin ivedilikle görüşülüp devlet yardımının bulunduğu banka hesabına dava süresince tedbiren bloke konulmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur.”

Yasa gereği Hazine yardımının ilk bölümü ocak ayının ilk 10 gününde yapılacak. Bu da Anayasa Mahkemesi’nin ödeme yapılmadan önce en geç iki hafta içinde karar vermesini gerektiriyor. Yoksa, Yargıtay Başsavcılığı’nın belirttiği gibi Hazine’den ödenecek milyonlarca lira PKK terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe kimdir? Yıldız Tilbe kaç yaşında? Adana Demirspor - Galatasaray | İlk 11'ler belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze için kalıcı ateşkes mesajı!
Sonraki Haber