Meclis'te PKK/PYD sloganı

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'terör örgütü propagandası' suçu nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis'te gergin anlar yaşandı. HDP'li milletvekilleri, PKK'nun Suriye uzantısı PYD sloganları atarak Gergerlioğlu'na destek verdi.

This browser does not support the video element.

Hakkındaki kesinleşmiş hükmün Meclis'te okunması ile birlikte HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü. Milletvekilliği düşen Gergerlioğlu Genel Kurul'dan ayrılmadı.

Gergerlioğlu'na destek veren diğer HDP'li milletvekilleri de Meclis sıralarına vurarak kararı protesto etti.

PYD SLOGANI ATTILAR

HDP'liler, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin sloganı olan Kürtçe 'Berxwedan jiyane' (Yaşamak direnmektir) ifadelerini kullandı.

"VEKİLİMİZİN YANINDAYIZ"

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, ise karar okunmadan önce yaptığı açıklamada, "Ömer Faruk Gergerlioğlu, halkın iradesidir. Hakikati savunduğu için cezalandırılmakta ve milletvekilliği düşürülmeye çalışılmaktadır. Daha Anayasa Mahkemesi dahi kararını vermeden bu telaşınız nedir Suç işliyorsunuz. Biz vekilimizin yanındayız" dedi.

Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu!