HDP'li Tayip Temel: Terör örgütleriyle ilişkimiz yok, algı yapıyorlar

Her fırsatta PKK elebaşı Öcalan için özgürlük isteyen HDP'nin Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, parti olarak PKK ile bir ilişkilerinin olmadığını söyledi. Temel, "HDP’nin terör örgütleriyle yakınlığı ve ilişkisi tamamen bir algı operasyonudur" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, HDP'nin terör örgütleriyle ilişkisinin bulunmadığını öne sürerek  bunun kendilerini yıpratmak için yapılan algı operasyonu olduğunu iddia etti.

Temel, "HDP’nin terör örgütleriyle yakınlığı, ilişkisi' tamamen bir algı operasyonudur. Çok sayıda arkadaşımız yargılanıyor. Parti yöneticilerimiz konuşmalarından dolayı yargılanıyor" dedi.

"DEMİRTAŞ DA HDP İLE PKK'NIN HİÇBİR BAĞININ BULUNMADIĞINI SAVUNMUŞTU"

Terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da HDP ile PKK'nın hiçbir bağının bulunmadığını savunmuştu. HDP için "Silahlı bir yapıyı temsil etmez. Onun siyasi kolu veya uzantısı değildir. Belki bu yanılgılı yaklaşımın kabul görmesinde, biz HDP sözcülerinin de zaman zaman yanlış anlaşılmaya müsait konuşmalarımız yol açmıştır" demişti.

"HDP ÖCALAN'IN PROJESİ"

Partinin eş genel başkanlığını yapmış Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş açıkça HDP’nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın projesi olduğunu söylemekten çekinmemişlerdi. Demirtaş, yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında Öcalan için "sayın" diyerek "HDP'nin başarısı sayın Öcalan'ın çok önemsediği projedir" ifadelerini kullanmıştı.

"SIRTIMIZI YPG'YE DAYIYORUZ"

Demirtaş, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için "Daha biz başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz" de demişti. Bir başka eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da "Sırtımızı YPG'ye yaslıyoruz" açıklaması yapmıştı. HDP'li Abdullah Zeydan ise eli kanlı örgütle ilgili "PKK sizi tükürüğüyle boğar" çıkışında bulunmuştu.

İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı Karabağ’dan çekilen Rusya güvenilir müttefik değilmiş Rüzgar Aksoy, Kirli Sepeti dizisine geri dönüyor
Sonraki Haber