HDP'li belediyeye kayyum atandı!

Ağrı'nın Diyadin İlçesi Belediye Başkanı Betül Yaşar bu sabah gözaltına alınmıştı. Ağrı Valiliği, terör örgütüne üye olmakla suçlanan Yaşar'ın yerine Kaymakam Hasan Doğan'ın kayyum olarak belediye Başkanlığına atadığını duyurdu..

Ağrı'nın Diyadin ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Betül Yaşar 'Silahlı Terör Örgtüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamaları ile pazartesi sabahı gözaltına alındı.

Bu gelişmenin ardından Ağrı Valiliği, Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan'ı belediye başkanlığına kayyum olarak atadı.

Atamaya ilişkin Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

Ağrı ili Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/2291 sayılı dosyasında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçlarından soruşturma yürütüldüğü, dosyanın halen derdest olduğu ve adı geçen bu suçlardan dolayı 13/07/2020 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ağrı ili Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar, hakkında devam eden Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/2291 sayılı soruşturma dosyası ve bu dosya kapsamında gözaltına alınması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 13/07/2020 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45’inci maddesi uyarınca yine aynı Kanunun 46’ncı maddesi kapsamında Hasan Doğan, Diyadin Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

(İHA)

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber