HDP'li Ayhan Bilgen partisinden istifa ediyor

HDP'nin eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisinden istifa edeceğini duyurdu. HDP’nin vahim hatalar yaptığını söyleyen Bilgen, “Suruç'taki patlama, Ankara’daki Gar saldırısı gibi 1 Kasım'a giden süreçte yaşananlar siyasetin tıkanmasının göstergeleridir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisinden istifa edeceğini duyurdu. Habertürk'te açıklamalarda bulunan Bilgen, istifasına gerekçe olarak HDP’nin 7 Haziran 2015’teki seçimlerden sonra “yapılan hatalarla yüzleşememesini” gösterdi.  O seçime kadar tek başına iktidar olan AK Parti, seçimde TBMM’deki çoğunluğunu kaybetmiş ve hükümet kurmayı başaramayınca 1 Kasım 2015’te tekrar seçime gidilmişti.

Aynı dönemde çözüm süreci de sonlanmış ve PKK’ye yönelik operasyon başlatılmıştı.

"YAŞANANLAR SİYASETİN TIKANMASININ GÖSTERGELERİDİR"

Bu süreçte HDP’nin “vahim hatalar” yaptığını belirten Bilgen, “Suruç'taki patlama, Ankara’daki Gar saldırısı gibi 1 Kasım'a giden süreçte yaşananlar siyasetin tıkanmasının göstergeleridir” dedi ve ekledi: “O çatışmalı ortamda siyasetin dilinin yeniden kurgulanması ve siyasetin tarzının yenilenmesi gerekiyordu. Kasım 2016'da milletvekilleri ve eş başkanlar tutuklandı. Belediye başkanlarının tutuklanmasıyla birlikte Türkiye artık çözüm sürecinde olmadığı anlaşılmıştı.

“O noktaya gelişte hataların tek taraflı olmadığını düşünüyorum. Karşı tarafın hatalarını söylemek kolaydır ancak kendi eksiklerimizle ilgili yüzleşmeyi cesaretle yaparsak o zaman söylediklerimiz daha güven verici olur."

Ayhan Bilgen, TV programının ardından Politik Yol sitesine verdiği demeçte de “Bu güne kadar parti kurullarında da, toplumsal zeminlerde de yapıcı eleştiri ve önerilerimi paylaşmaya çalıştım. Bunun ne HDP ye gönül verenler ne de benim için kırıcı bir sürece dönüşmemesi için istifa edeceğim” ifadelerini kullandı.

Bilgen Eylül 2020’de tutuklandıktan sonra Haziran 2021’de serbest bırakılmıştı. Bilgen’in yönettiği Kars Belediyesi’ne de kayyum atanmıştı.

Süper Loto sonuçları 21 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İstanbul'da korkunç kaza! Kamyon ile otomobil çarpıştı Süper Loto sonuçları 18 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber