HDP neden Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamıyor?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Diyanet'in cuma hutbesinde neden Atatürk'ün ismini anmadığı tartışılırken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan bu konuda farklı bir çıkış geldi. HDP'nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamadığını ve Atatürk’ün adını ağzına almadığını dile getiren Hürriyet yazarı bu konuda CHP'ye bir çağrı yaptı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı gün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde okutulmak üzere hazırlanan Cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün ismine yer verilmemesi tartışma yarattı.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na değinilen bölümde yalnızca, "Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin." ifadeleri kullanıldı. 

Diyanet'in bu tutumuna tepki gösteren isimler arasında Hürriyet Gazatesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da vardı.

Hakan yazısının "İnkarcı Diyanet" ara başlığını taşıyan bölümünde "Anlaşıldı. İnadınız inat. Hutbelerde Atatürk’ü anmayacaksınız. O zaman... 29 Ekim’deki hutbelerde Cumhuriyet Bayramı’ndan... 30 Ağustos’taki hutbelerde Zafer Bayramı’ndan... Söz etmeyin." diye yazdı.

Diyanet İşleri Başkanlığına bu konuda ağır eleştiriler yönelten Hakan "Çünkü Atatürksüz Cumhuriyet’ten söz etmek... Çünkü Atatürksüz Zafer Bayramı’ndan söz etmek... Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir inkârcılıktır. İnkârcılık ise... Çok büyük günahtır." dedi.

BU CUMHURİYET, HDP’NİN CUMHURİYET’İ DEĞİL Mİ?

Ahmet Hakan yazısının devamında ise HDP'ye ayrı bir parantez açtı. HDP'nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamadığını ve Atatürk’ün adını ağzına almadığını dile getiren Hürriyet yazarı bunun nedenini sorguladı.

Ahmet Hakan şunları kaydetti;

"Ne yaptı bu Cumhuriyet HDP’ye?

Ne yaptı Atatürk HDP’ye?

Neden HDP’nin kurumsal yapısı, Cumhuriyet ortak paydasında buluşmak istemiyor?

Bu soruları HDP’ye sormak...

En çok da Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmaz mıydı?"

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! 20 Nisan 2024 TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler...
Sonraki Haber