HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli terör örgütünün ödül gecesinde teröristlerle boy gösterdi

HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Batman Milletvekili Feleknaz Uca terör örgütünün ödül gecesinde teröristlerle boy gösterdi, PKK'nın yaın organına röportaj verdi.

This browser does not support the video element.

SUPERHABER-ÖZEL

Terör örgütü PKK’nın sosyal medya hesapları arasında yer alan “ANHA Kurdi” isimli facebook hesabında paylaşılan haber, büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

13 Mayıs 2022 tarihinde “Li Silemaniye xelaten İbrahim Ehmed hatin belavkirin” başlıklı haberde; Irak’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen İbrahim Ahmed Ödüllerinin detaylarına ve görüntülerine yer verildi.


Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Ahmed' adına düzenlenen törende ödül alanlar arasında YPJ komutanı ve örgütün elebaşlarından Nesrin Abdullah ve eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş da vardı.

Kürdistan Ulusal Birliği (KYB) Politbüro Başkanı Azanaz Ehmedbrahim Ehmed’ın konuşmasıyla başlayan törende terörist Nesrin Abdullah’a 2022 yılı ‘Yılın Kahramanlık Ödülü verildi. Ödülü veren isim ise Sözde Güney Kürdistan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi temsilcisi Evin Siwed ‘di.

Selahettin Demirtaş’a verilen ödülü ise HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca teslim aldı.


TEMELLİ VE UCA ARANAN TERÖRİSTLE AYNI KAREDE

Haberde yer alan video görüntülerinde HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ ve HDP Milletvekili Feleknas UCA ile yapılan röportalara da yer verildi.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ ve HDP Milletvekili Feleknas UCA ile yapılan ropörtaj görüntüsünde PKK’lı terörist TAHİR ZERDEŞT kod adlı Mehmet Tahir ÇELİK’in de yer alması dikkat çekti.

TEMELLİ, ÖCALAN VE TUTUKLU PKK’LILARA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Sezai Temelli, röportajda skandal ifadeler kullandı. Demirtaş’ın bir tutsak olduğunu iddia eden Temelli, başta Öcalan olmak üzere cezaevlerinde tutuklu PKK’lı teröristlerin özgülüklerine kavuşmasını diledi.

KİM BU TAHİR ZERDEŞT?

Superhaber’in güvenlik birimlerinden elde ettiği bilgilere göre TAHİR ZERDEŞT kod adını kullanan Mehmet Tahir ÇELİK  2012 yılında Antalya’da PKK/KCK terör örgütüne katıldı.
PKK/KCK terör örgütünün Kuzey Irak’ta, özellikle Süleymaniye bölgesinde sözde özel kuvvetler yapılanması içerisinde yer aldı.Örgütün kuryeliğini yaptı, işbirlikçilik faaliyetleriyle teröristlerin Kuzey Irak’a giriş çıkışlarını sağladı.

Terörist Çelik’in “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arananlar listesinde olduğu öğrenildi.

ÖCALAN’A DA ÖDÜL VERMİŞLER

Aynı organizasyonun 2014 yılında düzenlediği törendede “İbrahim Ahmed Barış Ödülü”nün teröristbaşı A. ÖCALAN’a verildiği öğrenildi.

HDP ile terör örgütü PKK arasındaki ilişkiyi en net ortaya koyan skandal ise 6 ay önce HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dağda terörist sevgilisi ile çekilmiş fotoğraflarının Superhaber tarafından gündeme taşınmasıyla ortaya çıkmış, o fotoğraflar, HDP’nin kapatılması davasına ek delil olarak sunulmuştu.

Dokunulmazlığı kaldırılıp Milletvekilliği düşürülen Semra Güzel ise hakkında çıkarılan yakalama kararından önce kayıplara karışmıştı.

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?