Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'de yemin etti

Görevinden affını isteyen Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak yardımcısı Nureddin Nebati getirilmişti. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevinden affını istemesi ve af talebinin kabul edilmesi sonrası yerine Nureddin Nebati atandı. Atama kararı sonrası Nureddin Nebati, yeni görevi için sosyal medya hesabından ilk açıklamasını gerçekleştirdi.

"İŞİMİZDE BİZE DOĞRULUK VER, BİZİ MUVAFFAK KIL"

Nebati'nin ilk mesajında, "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" ifadeleri yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün ise TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev alan Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla birlikte Bakan olarak görevine başladı.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber