Hangi mevsimde ne yemeli?

YAZ MEVSİMİNDE

Haziran ayı: Çoğumuz sıcaklarda pek iştahlı olmayız ya da canımız bol bol meyve çeker. Haziran ayında yetişen ve taze taze tüketebileceğimiz birçok meyve ve sebze bulunuyor. Vişne, kiraz, kayısı, çilek ve yeşil erik haziran ayında market ve pazarlarda bolca gördüğümüz meyveler arasında. Bunun yanı sıra sarımsak, patates, domates, bezelye ve taze fasulye de haziran ayında yetişiyor.

Temmuz ayı: Şüphesiz yazın en sıcak ayı temmuz. Yaz mevsiminde sıcaklar nedeniyle düşen vücut direncinizi arttırmak için temmuz ayında taze olarak bulabileceğiniz; patlıcan, patates, vişne, çağla, armut, dut, kayısı, salatalık, böğürtlen, şeftali, incir ve pazıdan faydalanabilirsiniz.

Ağustos ayı: Sıcakların yerini yavaş yavaş sonbahar rüzgarlarına bıraktığı bu ayda; patlıcan, börülce, domates, mısır, kabak, kavun, karpuz, bamya ve taze fasulyeyi taze olarak yiyebilirsiniz.

Dolar yükselişe geçti! İşte 17 Nisan 2024 güncel döviz kurları Altın fiyatlarında hareketlilik! İşte güncel altın fiyatları Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! Günlük burç yorumları 18 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor? Bankaların emekli promosyonu yarışı hız kazandı! Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kişi ortaya çıktı