Hangi mevsimde ne yemeli?

Eskiden meyve ve sebzeler yalnızca belirli zamanda ve belirli iklim koşullarında yetiştirilirken, günümüzde seracılık faaliyetleri arttı. Bu sebepten dolayı hormonlu gıdaları tüketmek kaçınılmaz hale geldi ve mevsimine göre meyve-sebze tüketimi azaldı. Ancak meyve ve sebzelerin faydasını en iyi şekilde alabilmek için mevsiminde tüketmek gerekiyor. Hangi meyve ve sebze hangi mevsimde taze bulunur? İşte cevabı...

İLKBAHAR MEVSİMİNDE

Sebze ve meyveleri mevsimine göre tüketmek istiyorsanız ilkbaharın başlangıcı olan mart ayı özellikle yeşil sebzeleri taze olarak tüketebileceğiniz bir ay. Mart ayında; ıspanak, brokoli, pırasa, havuç tüketebilirsiniz.

Nisan ayı: Havaların ve suyun ısınmaya başladığı her yerin çiçeklendiği nisan ayında ise; enginar, kuşkonmaz, taze bakla ve erik yetişir.

Mayıs ayı: Sıcakların iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu ayda ise sarımsak, soğan, kuşkonmaz, domates, salatalık, kiraz, çilek ve muzun yetişir ve bu besinlerin mayıs ayında tüketilmesi daha sağlıklıdır.

Ve Galatasaray yeni Sacha Boey'ini buldu! Taraftar hayran olmuştu... Fenerbahçe'nin ilk 11'i belli oldu! Sebastian Szymanski kararı verildi Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara ilk kez konuştu! Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı!