Hangi illere giriş çıkış yasaklandı? Araç giriş çıkışı yasak olan iller! Özel araçla seyahat etmek yasak mı?

Hangi şehirlere giriş çıkış yasaklandı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı. 31 kente araç giriş çıkışları kapatılırken, 20 yaş altındakilere de sokağa çıkma yasağı geldi. Vatandaşların toplu bulunulan alanlarda ise maske takması zorunlu hale getirildi. Türkiye'de hangi illere giriş yasak? İşte Hangi şehirlere giriş çıkış yasaklandı? Araç giriş çıkışı yasak olan illerin detayları haberimizde...

Hangi şehirlere giriş çıkış yasaklandı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı. 31 kente araç giriş çıkışları kapatılırken, 20 yaş altındakilere de sokağa çıkma yasağı geldi. Vatandaşların toplu bulunulan alanlarda ise maske takması zorunlu hale getirildi. Merak edilen detaylar haberimizde...

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK'A ARAÇ GİRİŞİ KAPATILIYOR

Bu gece yarısı itibarıyla yeni attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz. Bu gece itibarıyla ülkemizin 30 büyük şehiri ve akciğer hastalığı fazla görünen Zonguldak şehirlerimize araç girişini kapatıyoruz. Lojijstik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

 20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getiriyoruz. Gece yarısından itibaren gençler de 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamacaklardır.

 MASKE TAKMA ZORUNLU

Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için de yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği işyerlerinde benzer tedbirler alınacaktır.

Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler yarından itibaren il pandemi ve il hıfzçıssıha kurulundan alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturulacak şekilde asla bir arada bulunulmayacaktır.

İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere adli ve cezai işlemler uygulanacaktır.

Milletimize güveniyorum. Kampanyanın üçüncü gününde SMS hariç yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyonluk yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Yardım kampanyamıza katılarak dayanışmayı ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Kurtuluş Savaşı başlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalifi Milliye diye 10 maddelik emir yayınlamıştır. Burada savaşta ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oranı talep edilmiştir. Milletimiz bu dayanışma çağrısına gönüllülükle iştirak ederek kendisinin ve evlatlarının geleceği için varını yoğunu vermekten çekinmemiştir.

30 BÜYÜKŞEHİR LİSTESİ

Adana - Adana Büyükşehir Belediyesi

Ankara - Ankara Büyükşehir Belediyesi

Antalya - Antalya Büyükşehir Belediyesi

Aydın - Aydın Büyükşehir Belediyesi

Balıkesir - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Bursa - Bursa Büyükşehir Belediyesi

Denizli - Denizli Büyükşehir Belediyesi

Diyarbakır - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Erzurum - Erzurum Büyükşehir Belediyesi

Eskişehir - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

Gaziantep - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Hatay - Hatay Büyükşehir Belediyesi

İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İzmir - İzmir Büyükşehir Belediyesi

Kahramanmaraş - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Kayseri - Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Kocaeli - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Konya - Konya Büyükşehir Belediyesi

Malatya - Malatya Büyükşehir Belediyesi

Manisa - Manisa Büyükşehir Belediyesi

Mardin - Mardin Büyükşehir Belediyesi

Mersin - Mersin Büyükşehir Belediyesi

Muğla - Muğla Büyükşehir Belediyesi

Ordu - Ordu Büyükşehir Belediyesi

Sakarya - Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Samsun - Samsun Büyükşehir Belediyesi

Şanlıurfa - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Tekirdağ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi

Trabzon - Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Van - Van Büyükşehir Belediyesi

Malatya'da gece yarısı korkutan deprem! Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi 17 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı!
Sonraki Haber