Hamza Dağ: CHP kendi tabanına ihanet ediyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin tezkere adımı sonrası terör örgütü elebaşlarından gelen tebrik mesajlarını değerlendirdi. Söz konusu açıklamaların geçiştirilecek bir konu olmadığını vurgulayan Dağ, "Burada CHP net bir şekilde kendi tabanına ihanet etmektedir, Türkiye Cumhuriyeti’ne, tarihine ihanet etmektedir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, terör örgütü PYD’nin sözde üst düzey yöneticilerinin CHP'nin tezkere adımı konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.

"GEREKÇELERİNİ HİÇ KONUŞMAYA BİLE GEREK YOK

Tezkereyi tekrar hatırlamakta ve değerlendirmekte yarar olduğunu ifade eden Dağ, “Biliyorsunuz Suriye’nin kuzeyi ve Irak’ı PKK/PYD, DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve ülkemizin güvenliğini sağlamak için her sene tezkere konusu gündeme gelir. Bundan önceki tezkerelerde Cumhuriyet Halk Partisi bu tezkereye evet oyu vermiş ve tezkereye destek vermişti. İlk defa bu tezkere öncesinde HDP’nin çağrısıyla hayır oyu vereceğini ifade etti. Gerekçelerini hiç konuşmaya bile gerek yok” dedi.

"SUSARAK GEÇİŞTİRİLECEK BİR KONU DEĞİL"

CHP’nin HDP’nin güdümüne girdiğini söyleyen Dağ, “Bir Mustafa Karasu, terör örgütü üyesi, üst düzey yönetici olan bu terörist açıklama yaptı. CHP’den bir cevap, açıklama, buna ilişkin bir düşünce ortaya çıkartılmadı. Yine PYD’nin sözde üst düzey yöneticisi olan ve kırmızı listede aranan terör örgütünün elebaşı olduğunu herkesin bildiği bir kişiden CHP’nin tezkeredeki tutumuna dair bir tebrik gelmiş olması yabana atılacak, kenara koyulacak, susarak geçiştirilecek bir konu değil” açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE, TARİHİNE İHANET ETMEKTEDİR"

Hamza Dağ, CHP tabanını iyi bildiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“CHP tabanı bu duruş noktasında CHP yönetimini net bir şekilde uyarması ve onların terörle mücadeleyle ilgili bu meselede Türkiye Cumhuriyeti menfaatleri doğrultusunda davranması hususunda bir çağrıda bulunması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu ülkenin geleceği açısından önemli olacaktır.

Burada CHP net bir şekilde kendi tabanına ihanet etmektedir, Türkiye Cumhuriyeti’ne, tarihine ihanet etmektedir. Burada terörle mücadele söz konusu olduğunda bu konuda özellikle tüm siyasi partilerin ortak hedefi olan bir konu. Bugüne kadar böyle oldu.”

Süper Loto sonuçları 14 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İstanbul merkezli terör operasyonu! 8 gözaltı Euroda ibre yukarı yönlü! İşte güncel döviz kurları
Sonraki Haber