Halkı paniğe sürüklüyorlar: Hasta değil, şüpheli

Çin'in Wuhan şehrinden dünyaya yayılan koronavirüs salgınında 3 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Salgın sonrası, tüm dünyada alarma geçilirken, sosyal medyada yayılan bazı belgelerde halkı paniğe sevk ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında o belgelerle ilgili bir uyarıda bulundu.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs bugüne kadar 3 bine yakın fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Bu süreçte yayılan tek şey virüs olmadı. Sosyal medyada paylaşılan bazı belgeler, virüsten daha hızlı yayılarak halkı paniğe sürükledi.

'Koronavirüs' şüphesiyle hastanede tedavi gören kişilere ait belgeler sosyal medyada paylaşılarak 'Virüs Türkiye'ye yayıldı' şeklinde yanlış bilgiler verildi. 

"BU BİR ÖNLEM"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında o belgelerle ilgili bir uyarıda bulundu. Konuyla ilgili bir profesöre danıştığını belirten Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medyada dolaşan bazı hastane sevk kağıtları var ve burada “Corona Virüs” yazıyor.
Bu da haklı bir biçimde “Coronalı hasta var ama açıklanmıyor” endişesi doğruyor.
Dün bunu bu konuda en yetkin profesörlere sordum.

“Bu bir önlem. Şüphelendiğimiz hastalarda Corona Virüs incelemesi yapılması ve bunun öncelikli ve önlemli bir biçimde yapılabilmesi için hasta formlarına böyle yazıyoruz. Böyle yazınca o hastadan alınan örnek çok acil biçimde ilgili laboratuvarlara ulaştırılıyor ve hızla sonuçlandırılıyor” dediler.

Bir Corona Virüs testi de yaklaşık 4 saatte sonuçlandırılıyormuş.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber