Halk TV'nin 'Esenboğa' yanlışı! Komik duruma kendileri düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında "Ankara'daki havalimanını kim yaptı ya? Biz yaptık. Bundan önce böyle bir havalimanı Ankara'da var mıydı? Yoktu" dedi. CHP tarafından desteklenen Halk TV'deki haberde ise Esenboğa Havalimanı'nın 1955 yılında yapıldığına dikkat çekildi. Ancak Halk TV, Esenboğa Havalimanı'nın 2006 yılında tamamen yenilenerek sıfırdan yapıldığını gözden kaçırdı...

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında partisinin icraatlerini anlattı.

"Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri hakikati söylemez. Bunların kalpleri mühürlü" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Marmaray'dan geçmedin mi? Git bir geç. Avrasya var oradan geç. Yavuz Sultan Selim Köprüsü oradan bir geç. Osman Gazi, otoyollar geçmedin mi? Elbette kullanmıştır."

"ANKARA'DAKİ HAVALİMANINI BİZ YAPTIK"

Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'ndan da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'daki havalimanını kim yaptı ya? Biz yaptık. Bundan önce böyle bir havalimanı Ankara'da var mıydı? Yoktu. Çanakkale Havalimanı bizim eserimiz. Bunlar bizim eserimiz. Nissibi köprüsü bizim eserimiz ama onlar Doğu'ya falan gitmezler zaten, bunlar salon sosyetesi olduğu için oralara uzanamazlar. İzmir Milletvekilisin ya İstanbul-İzmir otobanından da mı geçmedin?" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'I ELEŞTİRMEK İSTEYEN HALK TV KOMİK DURUMA DÜŞTÜ

Erdoğan'ın bu sözleri CHP tarafından fonlanan Halk TV'de haber yapıldı. Erdoğan'ı eleştirmek isterken komik duruma düşen Halk TV, Esenboğa Havalimanı'nın 1955 yılında yapıldığını vurguladı.

Ancak Halk TV, Esenboğa Havalimanı'nın 2006 yılında tamamen yenilenerek sıfırdan yapıldığını gözden kaçırdı...

NE OLMUŞTU?

Yapılan tüm geliştirme çalışmalarına karşın artan trafiğe cevap veremeyen Esenboğa Havalimanı’nın tamamen yenilenmesi için bir mimarı proje yarışması düzenlenerek birinci seçilen tasarımın hayata geçirilmesi için 23 Ocak 2004’te ihaleye gidildi.

Yap-işlet-devret projesi olarak planlanan ihaleyi TAV 15 yıl 8 ay işletme süresiyle kazandı. Planlanandan bir yıl önce bitirilen yeni terminal, otopark ve bağlı birimler 16 Ekim 2006’da hizmete girdi.

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE!