Halk Ekmek'teki 'israf' İBB belgelerinde

İstanbul'da yaşamını sürdüren vatandaşlar için 'Ucuz ekmek üretiyoruz' diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'ne bağlı Halk Ekmek'in çalışanlarına sağladığı imkanlar tartışma konusu oldu. Halk Ekmek bünyesinde faaliyet gösteren bazı yöneticilerin lüks araçlara bindiği ve sağlık güvenceleri bulunduğu halde ek özel sağlık sigortası yaptırdığı ortaya çıktı. Bu tartışmalar yıllar önce CHP'li isimlerin aynı iddialarla AK Parti yönetimindeki İBB'yi suçlamasını akıllara getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Halk Ekmek büfelerine ilişkin tartışmalar sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis üyelerine ait olan yetkilerin kendisine devredilmesini ve yeni büfelerin kendisinin belirleyeceği isimlere tahsis edilmesini istiyor. 

İmamoğlu'nun talebi doğrultusunda İBB Meclisi'nde oylanan bu istek, çoğunluk kararıyla reddedildi. Bu tartışmaların üzerine İBB yönetimi mobil Halk Ekmek büfelerini hizmete sundu.

Kamuoyunu meşgul eden gelişmelere tepki çeken bir detay daha eklendi.

İstanbul Halk Ekmek (İHE) bünyesinde görev alan bazı yetkililerin, halkın sırtından 'sefa' sürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için 'Ucuz ekmek üretiyoruz' iddiasında bulunan İHE yetkililerinin, makam aracı olarak lüks otomobiller sipariş ettiği belgelere yansıdı.

”DİREKSİYON İLE VİTES TOPUZU DERİ OLSUN”

Halk Ekmek yöneticileri makam aracı olarak lüks araçlar sipariş ederken, istedikleri araçlarda da bir dizi özellikler olmasını şart koştu.

Kimi yöneticilerin, ”Aracımın direksiyonu deri, vitesin de topuzu deri olsun” şeklindeki talebi CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından da uygun görüldü.

İmamoğlu, yöneticilerin, ”Koltuklar alttan ısıtmalı, tavanları da üstten açılır olsun” şeklindeki isteğini de geri çevirmedi ve onay verdi.

Tepki çeken belgelere göre İHE, 26 tane otomobil için 1 yılda 1 milyon lira kiralama bedeli ödeyecek.

Ayrıca yöneticilerin kendileri ve ailelerine Özel Sağlık Sigortası yaptırdığı ortaya çıktı. Ek sigorta, hane başı olarak yaklaşık 12 bin 500 lira tuttu.

İMAMOĞLU 'TASARRUF' DEMİŞTİ

'İstanbul'un kaybedecek zamanı yok' sloganıyla yola çıkan ve 23 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından İBB Başkanı olan CHP'li Ekrem İmamoğlu, sözde tasarruf adı altında belediye araçlarını Yenikapı'ya dizmişti.

Bu açıklamaları da hatırlatan vatandaşlar vites topuzu ve koltukların deri olmasını isteyen personele İmamoğlu'nun ne şekilde tepki vereceğini merak ediyor.

AK PARTİ YÖNETİMİNDEKİ İBB'Yİ HEDEF ALMIŞLARDI

Öte yandan 2018 yılında CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü gazetesinde, AK Parti yönetimindeki İBB'ye bağlı İHE'nin çalışanlarına özel sağlık sigortası yaptırdığı iddia edilmişti.

Yetkililerin söz konusu duruma ilişkin, ''Personelin motivasyonu daha da artsın diye yaptık'' şeklinde açıklama yaptığını öne süren Sözcü'nün belgelerle kanıtlanan 'israfa' nasıl bir tepki vereceği de merak konusu oldu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası çocuklarıyla buluştu Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri Yasemin Sakallıoğlu'ndan doğum gününde dileğini açıladı!
Sonraki Haber