Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de!

Hakimler ve Savcılar Kurulunca, 1008 adli yargı hakim, cumhuriyet savcısı adayı ve 7 idari yargı hakim adayının atanmasına yönelik karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Hakimler ve Savcılar Kuruluna ait atama kararına göre, 1008 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile 7 idari yargı hakim adayının ataması, 27 Eylül’de yapılan ad çekme sonucunda gerçekleştirildi.

Söz konusu atamaların 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 13. maddesi gereğince yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde önemli mesajlar vermişti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Bir başka yenilik de hakim, savcı yardımcılığıdır. Bu kurumu da yeni adli yılda hizmete sunacağız." demişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı;

Yargı paketlerimizi hızla hayata geçirdik. 1. pakette hak ve özgürlükleri güçlendiren yaklaşımla, ceza muhakemesinde ciddi değişiklikler yaptık. 2. pakette infaz sistemimizin iyileştirme ve topluma yeniden kazandırma işlevini insan odaklı anlayışla güçlendirdik. İnfaz hakimliği ile mekanizmayı daha etkin hale getirdik. 3. pakette özel hukuk alanında sadeleştirici yenilikleri hayata geçirdik. 4. yargı paketi ile mağdur odaklı adalet anlayışımızı ortaya koyan yeniliklere imza attık. Masumiyet karinesini, lekelenmeme hakkını güçlendiren adli araçları sisteme kazandırdık.

Yargıya güveni en üst düzeye çıkarmak önümüzdeki dönemin de önceliklerinden olacak.

Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Bugün 1 hakime düşen dosya sayısı adli yargıda 709, idari yargıda 408'dir. İş yükünde yüzde 38'lik düşüş sağlandı. Bir başka yenilik de salonu dolduran gençleri ilgilendiren, hakim savcı yardımcılığıdır. Bu kurumu da yeni adli yılda hizmete sunacağız.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber