Habertürk'ün "şehit annesi" haberine ne oldu?

Gara'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 kişiden biri olan Vedat Kaya'nın annesi Emine Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelen görüşme teklifini reddetti. Acılı annenin röportajını yayınlayan Habertürk'ün ise haberi internet sitesinden önce servis ettiği, sonra geri çektiği iddia edildi. İşte tartışma yaratan o olayın ayrıntıları ve Habertürk'ün açıklaması...

Gara'da şehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nın annesi Emine Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonla görüşme isteğini reddettiğini söyledi.

İHA'ya konuşan acılı anne  "Kılıçdaroğlu bizi hangi yüzle arıyor" ifadesi ile CHP liderine tepkisini dile getirdi.

"HABERTÜRK ÖNCE YAYINLADI, SONRA KALDIRDI" SUÇLAMASI

Söz konusu haber medya dünyasında büyük bir polemiğin fitilini de ateşledi. Habertürk internet sitesinin söz konusu haberi yayınlasa da, bir süre sonra haberin yayından kaldırıldığı iddia edildi.

Çeşitli basın organlarında, söz konusu habere tıklandığından "sayfa bulunamadı" uyarısı ile karşılaşıldığı bilgisi yer aldı.

Ancak Habertürk yöneticilerinden edinilen bilgilere göre, söz konusu haber yayından kaldırılmadı.

Habertürk, "yerel haber" içeriklerinin internet sitelerine otomatik olarak girildiği ve editoryal denetimden geçmediği savunmasında bulundu.

Buna göre, söz konusu yerel haber de yazılımsal tekniklerle, otomatik olarak haber ajansı İHA'dan servis edildiği şekilde "Şehit ailesinden Kılıçdaroğlu'na tokat gibi yanıt" başlığı aynen korunarak sayfaya girildi.

Ancak Habertürk editoryal  yönetimi İHA'nın kullandığı "tokat" ifadesini yayın politikalarına uygun bulmayarak değiştirme tasarrufunda bulundu.

Haber, "Şehit annesi: Kılıçdaroğlu bizi hangi yüzle arıyor" başlığı ile, düzeltilerek yayına alındı.

İlgili haber için tıklayın...  

Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! Beşiktaş - Ankaragücü maçına Hollandalı hakem atandı
Sonraki Haber