Habertürk'ten montajlı görüntülere cevap! Tamamını izleyince özür dileyip sildi...

İstanbul'da sokağa çıkma yasağının ardından metrobüs durağında çekim yapan Habertürk muhabiri ile ilgili ortaya atılan iddialara Habertürk'ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Sosyal medyada bir cümle montajlanarak Habertürk markası karalanmaya çalışılmaktadır. Üstelik bu paylaşımları yapanların bir bölümü, haberin tamamını görünce özür dileyerek paylaşımlarını silmişlerdir." denildi.

İstanbul'da ulaşımın nabzını ölçmek için metrobüs durağına giden HaberTürk muhabiri Öznur Karslı Çetiner'in, haber bültenine bağlanarak metrobüslerin çalışmadığını söylediği iddia edilmişti.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan tarafından sosyal medyada yayınlanan görüntüler daha sonra kaldırışmıştı.

Konu ile ilgili Habertürk'ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Dün Habertürk TV yayınında muhabirimiz sokağa çıkma kısıtlaması ve İETT hizmetini anlatırken bir ifadesi kesilip kullanılarak sosyal medyada paylaşılmış ve sanki "metrobüslerin çalışmadığını" söylediği yönünde algı yaratılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

ÖZÜR DİLEYEREK SİLDİ

Açıklama, şöyle sürdürüldü:

"Sosyal medyada bir cümle montajlanarak Habertürk markası karalanmaya çalışılmaktadır. Üstelik bu paylaşımları yapanların bir bölümü, haberin tamamını görünce özür dileyerek paylaşımlarını silmişlerdir.

İzleyicilerimizi doğru bilgilendirmek için kaydın tamamını yayınlıyor, bu tür manipülatif girişimlerin özgürlükçü yayın politikasına zarar veremeyeceğini hatırlatmak istiyoruz."

İşte kaldırılan o paylaşım:

Terör örgütünün sorumlularından Fehmi Oral Meşe yakalandı! İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal edildi Altında yüksek fiyat dalgalanması!
Sonraki Haber