"Güya Kürt davası için savaşıyorlar..."

Yazısında Fırat'ın doğusunu teröristlerden arındırmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı ele alan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Nusaybin'de havan saldırısı sonucu hayatını kaybeden TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir'in babasına da değindi.

"Buyurun (YPG'nin) size ne mal olduğunu anlatan bir aile dramı..." diyen Ertuğrul Özkök YPG için "Güya Kürt davası için savaşıyorlar değil mi, öldürdükleri insanlar da Kürtler" ifadesini kullandı.

Özkök, TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir'in Nusaybin'de havan atışı nedeniyle yaşamını yitiren siviller arasında yer alan babası Mehmet Şirin Demir'i yazdığı yazısında "PKK/YPG kara propagandasından sağır olan kulaklar duyar, kör olan gözler görür mü bilmem ama bu hikâye, Türk ordusunun orada kimi kime karşı koruduğunun da güzel bir ispatı..." ifadesini kullandı.

İşte Ertuğrul Özkök'ün yazısının ilgili bölümü:

"Mehmet Şirin Demir, YPG terör örgütünün geçen cuma günü Nusaybin’e yaptığı havan saldırısında hayatını kaybeden 8 kişiden biri.

Gülay’ın annesi, babasının ölümünü şöyle anlatıyor:

“İlk havan mermisi sokakta gençlerin bulunduğu bir yere düştü. Mehmet o gençlere yardım için sokağa fırladı ve yardım ederken düşen bir başka mermiyle hayatını kaybetti...”

*

Hani deniyor ya...

YPG terör örgütü değildir...

Buyurun size ne mal olduğunu anlatan bir aile dramı...

Güya Kürt davası için savaşıyorlar değil mi...

Öldürdükleri insanlar da Kürtler...

*

PKK/YPG kara propagandasından sağır olan kulaklar duyar, kör olan gözler görür mü bilmem ama bu hikâye, Türk ordusunun orada kimi kime karşı koruduğunun da güzel bir ispatı...

*

Sınır kasabamızdaki bir Kürt ailesinden kalan şu fotoğraf bize bu olayın gerçek yüzünü çok güzel anlatıyor."

Yazının tamamı içi tıklayınız...

Yalı Çapkını dizisi 67. bölüm fragmanı yayınlandı! Ferit'in feryadı... Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada! Süresiz nafakada alışılmışın dışında karar! Emsal olacak...
Sonraki Haber