Gümrükte büyük operasyon! Onlarca gözaltı var...

Ticaret Bakanlığı, Ağrı Gürbulak Gümrük Sahasında yapılan işlemlere ilişkin başlattığı geçmişe dönük inceleme ve soruşturma kapsamında yaşanın sıcak gelişmeyi duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gürbulak Gümrük Sahasında yaşanan kaçakçılık faaliyetlerinde dahli olduğu değerlendirilen 37'si kamu görevlisi 42 kişinin gözaltına alındı.

Ticaret Bakanlığı'nca Gürbulak Sınır Kapısında ticari araç geçişlerinde bazı usulsüz işlemler yapıldığı yönünde alınan bilgiler üzerine operasyon başlatıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın talimatı ile başlatılan operasyon doğrultusunda Gürbulak Gümrük Sahasında yapılan işlemler hakkında geçmişe dönük inceleme ve soruşturma gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında Türkiye’ye İran'dan getirilen çay ve benzeri ürünlerin işlemlerinin bazılarının usulsüz olarak tamamlandığı belirlenirken, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca görevini kötüye kullanarak, kaçakçılık faaliyetlerinde dahli olduğu değerlendirilen 37 kamu görevlisi ile gümrüklerde işlem gerçekleştiren 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık gözetiminde Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında 42 kişi, 13 ilde düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının bulundukları illerden sevk edildikleri Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürüldüğü kaydedildi.

Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa'da post kavgası:4 isim gündemde İkinci el otomobil piyasasında en çok satılan 5 model Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'na psikolojik destek
Sonraki Haber