Gübretaş altın maden sahası nerede? Kaç kilo altın bulundu? 1 ons kaç gram eder?

Gübretaş altın maden sahası gün boyunca çok konuşuldu. Tarım Kredi iştiraki Gübretaş'a ait Bilecik Söğüt'teki maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi. Peki, 1 ons kaç gram eder?

Gübretaş altın rezervi bulunması olayı, bir anda Türkiye'nin gündemini belirledi. Karadeniz'de bulunan 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin ardından bir iyi haber daha geldi. Tarım Kredi iştiraki Gübretaş'a ait Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi.

GÜBRETAŞ ALTIN MADEN SAHASI NEREDE?

YAKLAŞIK DEĞER 46 MİLYAR LİRA

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bugünkü fiyatlar üzerinden rezervin yaklaşık 6 milyar dolar (46 milyar lira) değerinde olduğunu söyleyen Poyraz, şunları kaydetti:

"Borsaya bildirdiğimiz raporda da sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğu ortaya konuldu. Bunun da 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş, şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu ortaya konuyor. Ayrıca 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapılıyor. Bu miktarı da hesaba katınca Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedebiliriz. Bugünkü fiyatlar üzerinden bunu da değer olarak ortaya koymaya kalktığımızda yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz."

1 ONS KAÇ GRAM EDER?

Altının dünya borsalarındaki geleneksel ağırlık birimi troy ons olup, bir ons; 31.10 gram saf altına karşılık gelmektedir. Normal şartlarla 1 ons değeri 31.10 gram altını ifade etse de hesaplama yaparken gümüş, altın, yakut, elmas gibi madenin çeşidine dikkat etmek gerekir.

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber