Gözler Suriyelilerin yoğun olduğu İstiklal Caddesi'nde!..

Mültecilere yönelik kışkırtmalar ve provokasyonlar son günlerde artarken, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan İstanbul konusunda kritik bir uyarı geldi... Özdağ, "İstanbul’da büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair istihbarat" aldığını iddia etti. Bu iddianın hemen ardından Ahmet Hakan'ın "6-7 Eylül Olayları" uyarısı yapması da gözleri bir anda, Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu İstiklal Caddesi'ne çevirdi...

Suriyeli ve Afgan sığınmacılara karşı katı tutumu ile bilinen Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Ümit Özdağ, "İstanbul’da büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair istihbarat" aldığını iddia ederek, bunu İçişleri Bakanı Soylu’ya iletmek istediğini ancak bakana ulaşamadığını söyledi.

Özdağ, “İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım. İstanbul’da bu provokasyonlar gerçekleşirse sorumlusu bilgi almayı reddeden İçişleri Bakanı olur” dedi.

"6/7 EYLÜL" UYARISI

Bu noktada Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan dikkat çeken bir yazı geldi.

Hakan yazısında "6-7 Eylül Olayları" olarak bilinen ve İstanbul'da yaşayan Rum azınlığa karşı 1955 yılında gerçekleşen toplu saldırı olaylarını hatırlattı.

Bilindiği gibi "6-7 Eylül Olayları", bugün Suriyeli sığınmacıların bir kısmının yoğun şekilde esnaflık yaptığı ve yaşam alanı olarak kullandığı Beyoğlu-İstiklal Caddesi ekseninde gerçekleşmişti.

"Yeni 6/7 Eylüller yaşanmasın" başlığını taşıyan yazısında bu çerçevede önemli uyarılarda bulunan Hakan şu ifadeleri kullandı;

"6/7 Eylül olayları... Türkiye tarihinin utanç sayfalarıdır. Kışkırtıcı bir manşetle gelmiştir ve önü alınamamıştır. Yıllardır bu olayın sancısını yaşadık, yaşıyoruz. Bu işler bir kıvılcıma bakar. Hiç şakası yoktur. Galeyana çabuk gelen kitleleri tutmak mümkün değildir. Ankara Altındağ’da yaşanan galeyan halinin nelere mal olduğunu gördük.

Bir yanda... İki sığınmacı tarafından öldürülen gencimiz. Öbür yanda... Bu alçak olayı gerekçe göstererek tüm sığınmacılara yönelen linç. Cinayeti öne çıkaran linci unutuyor. Linci öne çıkaran cinayeti unutuyor. Ve bu unutuşlar arasında tehlikeli bir tırmanışa sürükleniyoruz. Bir an önce sağduyu egemen olmalı. Bir an önce şu galeyan ortamı dağılmalı. Ve 6/7 Eylül utancı... Hiç ama hiç akıldan çıkmamalı."

Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı Banu Parlak'ın güzellik merkezine haciz geldi Metrobüs 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde arızalandı
Sonraki Haber