Ankaralı "Gothic Sufi" Peter Murphy kalp krizi geçirdi!

Yıllar önce, zirvesinde bulunduğu İngiliz alternatif rock müzik sahnelerini terk ederek Türkiye'ye yerleşen ve tasavvufa yönelen Peter Murphy ABD'de ölümden döndü! Kalp krizi geçiren efsane sanatçıya iki stent takıldı

Gothic rock/Post Punk müziğin öncülerinden, İngiliz kült grup Bauhaus'un kurucusu Peter Murphy turne için bulunduğu ABD'de kalp krizi geçirdi.

62 yaşındaki ünlü müzisyen New York konseri öncesinden nefes darlığı çektiği gerekçesiyle hasteneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Lenox Hill Hospital'da kalp krizi geçirdiği teşhisi konulan ve acil bir müdahale ile kalbine iki stent takılan Murphy'nin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Sağlık sorunları dolayısıyla konser programı iptal edilen Peter Murphy'nin ailesi, ünlü sanatçının hayranlarına, "Hiç bitmeyen destekleriniz için teşekkürler, Peter yepyeni bir kalp ile eskisinden daha güçlü şekilde sahnelere geri dönecek" masajını iletti.

GOTH'UN SINIRLARINDAN İSLAM'A UZANAN YOLCULUK...

Peter Murphy, Marilyn Manson ve Nine Inch Nails gibi müzisyen ve grupları derinden etkileyen ve ilham kaynağı olan bir sanatçı olarak dünyada "Goth müziğin babası" olarak anılıyor.

Murphy, grubu Bauhaus'un dağılmasının ardından, son olarak Alice Harikalar Diyarında müzikalinin koreografisini üstlenen Türk eşi ünlü sanat yönetmeni Beyhan Murphy ile Ankara'ya yerleşmişti.

Sufizme ilgisi nedeniyle bu konuda yoğun çalışmalar gerçekleştiren Peter Murphy İslam'ı seçerek Müslüman olmuştu. / SuperHaber Dış Haberler

Muslera açıkladı! Uruguay'da bir devir kapandı Milli yelkencilerimiz 2024 Paris Olimpiyatları'na gidiyor! Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile görüştü
Sonraki Haber