Google'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sürprizi!

Dünyaca ünlü arama motorlarından birisi olan Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak doodle tasarladı. Cumhuriyet’in 97. yılında Google, ana sayfasını TBMM görseli ile değiştirdi. Peki, Google doodle nedir? İşte detaylar…

Her daim özel günlerde hazırlamış olduğu sürprizlerle tanınan Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir doodle tasarladı. Google'ın hazırladığı bu özel tasarım sosyal medyada büyük bir ilgi gördü.

1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet’in 97. yıldönümünde yapılan bu sürpriz gözlerden kaçmadı. Peki, Google doodle ne demektir?

CUMHURİYET BAYRAMI'NIN TARİHİ

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.

1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet'in ilanı günü yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

GOOGLE DOODLE NEDİR?

Doodle’lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.

Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Dolar yükselişte! İşte 24 Nisan güncel döviz kurları MSB duyurdu: Taciz ateşi açan teröristler öldürüldü
Sonraki Haber