Google sevgilileri unutmadı! İşte asıl hikayesi ve kutlamayan ülkeler!

Google, 14 Şubat sevgililer gününe özel bir doodle hazırladı. Siteye girenler, temada ve anasayfada bugüne özel bir tasarımla karşılaştı. Peki Sevgililer Günü aslında nedir? Kutlamayan ülkeler hangileri?

İnternet kullanıcıları, Google ana sayfasına girdiklerinde kalpli bir logo ve tema ile karşılaşıyor. 

DOODLE NEDİR?

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir.

KUTLAMAYAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Özbekistan, Türkmenistan, Malezya, Endonezya, İran ve Pakistan; Sevgililer gününü kutlamayan ülkeleri oluştururken; Suudi Arabistan'da resmî olarak da Sevgililer Günü kutlamasında kullanılan ürünlerin satışı yasaktır. 

Kaynak: SuperHaber

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber