Google haritalara koronavirüs ayarı

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Google'dan da haritalarına bu konuda faydalı olacak iki yeni özellik ekliyor. Bunlardan ilki toplu taşıma yoğunluk oranları. Evinizden ya da bulunduğunuz yerden çıkmadan önce bineceğiniz otobüs, metro, tren gibi toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu Google haritalarında görebileceksiniz. Google'ın haritalarına eklediği ikinci özellik ise koronavirüs yoğunluğu olacak. Bu haritaya bakıldığında ilk günden bu yana vaka ve risk oranını görülebilecek.

Google Haritalar koronavirüs döneminde uygulamasına birçok özellik ekledi.

Google bu özelliklerin dışında, koronavirüs döneminde kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği bazı önemli özellikleri de duyurdu.

Bu özellikler ise koronavirüs yoğunluk haritası ile insanlar için en önemli risk kaynağı olan toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk oranı oldu.

Google resmi blogundan yaptığı açıklama ile Google Haritalar servisinin artık toplu taşıma doluluk oranlarını göstereceğini duyurdu.

Bu özellik sayesinde tren, otobüs ve metro gibi toplu ulaşım araçlarının yoğunlukları kullanıcılar anlık olarak görebilecek.

Üstelik alınan veriler, Konum Geçmişi verileriyle tahmini olarak değil, gerçek zamanlı olarak uygulamada paylaşılacak. Böylece evden, iş yerinden ya da bulunduğunuz yerden çıkmadan önce bineceğiniz toplu taşıma aracının yoğunluğunu görebileceksiniz.

GOOGLE HARİTALARA KORONAVİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI

Ayrıca koronavirüs yoğunluk haritası da Google haritalara eklenecek. Bu sayede bir bölgede tüm zamanların tespit edilen vakaları da dahil olmak üzere olası riske ilişkin tüm bilgiler görüntülenebilecek.

Google Haritalara eklenecek toplu taşıma doluluk oranı özelliği ve koronavirüs yoğunluk haritası özelliği önümüzdeki günlerde Android ve iOS kullanıcılarının kullanımına hazır olacak.

Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İkinci yarı oynanıyor Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!
Sonraki Haber