Gezi beraatlerini nasıl okumalı? 3 isim 3 uyarı...

Gezi Parkı'nda ağaç katliamı yapılıyor söylemi ile başlatılan ve sonrasında Türkiye çapında bir kalkışmaya dönüşen, terör örgütlerinin cirit attığı Taksim ve çevresini ise savaş alanına çeviren olaylara ilişkin yargılamada 9 beraat kararı çıktı. Her ne kadar firarda oldukları için 7 kişinin dosyası ayrılsa da kararlar çoktan Gezici cenahta 'zafer' naraları ile karşılanmış durumda. Peki, bu karar aslında neyin habercisi? İşte 3 isim, 3 kritik uyarı...

Gezi davasında aralarında Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Mücella Yapıcı ve Osman Kavala'nın da olduğu 16 kişi yargılanıyordu. Bu isimlerden 7'si halen firarda.

Tek tutuklu sanığı Osman Kavala olan davada bugün tahliyesine hükmedilen Kavala dahil 9 sanık için beraat kararı verildi. Firardaki 7 kişinin dosyaları ise ayrıldı. 

Başsavcılık kararın iptali için temyize gitmek için hazırlıklara başladı. Bu amaçla gerekçeli karar açıklanıncaya kadar süre tutum dilekçesi vererek ilk hamleyi de yaptı. 

 Peki, bu kararları nasıl okumak gerekiyor?

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'a göre bu kararın ardından son günlerde gündeme gelen darbe söylentilerine çok dikkatli bakmak gerekiyor.

Sayan "Bunlara sebep olanlara beraat veriliyorsa... Son günlerdeki darbe söylentilerine çok dikkatli bakmak lazım....Merkez düğmeye basmış. Ülkemize bir operasyon çekmeye çalışacaklar.. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın..." diyerek meydan okumayı da ihmal etmidi. 

Gazeteci Mehmet Ali Önel ise bu kararlar öncesinde darbe söylentilerini ciddiye almadığını söylüyor. Önel, bu konuda kararının değiştiğini söylüyor:

"#GEZI davası bitti. Tüm sanıklar beraat etti! Nasıl yani, #Gezi olayları bir kaç gencin taşkınlığından mı ibaret! Erdoğan kararlılık göstermeseydi, bu gün beraat edenlerin ülkeyi ne hâle getireceğini görürdünüz. Darbe söylentilerini çok ciddiye almamıştım. Artık alıyorum!"

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni ve Albayrak Yayın Holding İcra Kurulu Üyesi İbrahim Karagül de karar sonrası 'darbe'ye dikkat çeken isimler arasında... 

İşte Karagül'ün karar sonrası paylaştığı o tweet:

"Gezi İsyanı: Erdoğan’a karşı ilk  darbe girişimi aklandı. 2. Sotada 17-25 Aralık var.  O da aklanır. 3. Sırada 15 Temmuz var.  O da aklanır. Bu aklamalar da bir tür müdahaledir. Çokuluslu saldırı devam ediyor. Darbe, Bütün hızıyla.."

O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! 19 Nisan 2024 Borsa günü yükselişle tamamladı! CHP'deki 'liyakatli' atamalarda bugün: O kadrolaşma ifşa oldu...
Sonraki Haber