Genç piyanisti "kıyamet alameti" olarak görüyordu...

Genç caz piyanisti Büşra Kayıkçı'nın başarıları, inanç odaklı provokasyonları tetikleyen fitne odaklarını harekete geçirdi. Başörtülü bir müzisyen olan Kayıkçı'ya ilk olarak laik çevrelerden eleştiriler gelmiş ve genç müzisyen, "Başörtülü piyanist mi olur!" denilerek hedef alınmıştı. Dün ise sözde "muhafazakar bir profesör" olarak kamuoyuna lanse edilen Ebubekir Sofuoğlu, Kayıkçı'nın başarılarını "Kıyamet alameti" olarak gördü! Genç müzisyene destek Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan geldi

Son olarak "İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek" açıklaması ile şimşekleri üzerine çeken tarihçi profesör Ebubekir Sofuoğlu'ndan yine skandal mesajlar geldi.

Genç caz piyanisti Büşra Kayıkçı'yı hedef alan Sofuoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı paylaşım büyük tepki çekti.

Daha çok Beyaz TV ve Akit TV gibi platformlarda boy gösteren ve provokatif açıklamalar yapan Sofuoğlu, Büşra Kayıkçı'nın sosyal medyada yaptığı "27. İstanbul Caz festivali genç caz kategorisi finalisti olarak seçildim" paylaşımına nefret söylemi ile karşılık verdi.

Genç bir başörtülü müzisyenin caz festivalinde sahne almasını "Kıyamet alameti" olarak yorumlayan Sofuoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Mesela; Alkol gurmeliği gibi bir festivalde de finale kalan bir başörtülü görecek miyiz? Fahri Kainat Efendimiz SAV: "Faydasız ilimden Allaha sığınırım" buyurmuş... Kaçtır söylüyorum: Bunlar bizden değiller ve bunların erkek versiyonlarını da bizden sanmayın!"


CAHİL PROFÖSÖRE HADDİNİ BİLDİRDİ

Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan ise Sofuoğlu'nun bağnaz açıklamalarına kültür çerçevesinde verdiği yanıtla cahil profesöre unutmayacağı bir ders verdi.

2. Abdülhamid sempatizanı olduğunu gizlemeyen Ebubekir Sofuoğlu'na Abdülhamid'in modern sanatlara ilgisini anlatan Kılıçarslan, "Profil resminizde yer alan Abdülhamid piyano çalmakla ilgilenir, sık sık piyano icrası dinlerdi. Piyano çalmak ve dinlemek erkeğe, Osmanlı sultanına, Abdülhamid'e helal de kadına, başörtülüye, Büşra'ya haram mı?" diye sordu.

Kılıçarslan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hakkında nassen hüküm bulunmayan enstrüman icrası ile hakkında kesin vahiy hükmü bulunan alkol yasağını bir arada düşünmeye çağrı yapmanızın en azından bir 'fıkıh usulü usulsüzlüğü'ne yol açtığını düşünüyor musunuz?

Büşra Kayıkçı'yı, hakkında nassen bir hüküm bulunmayan enstrüman icrası konusunda taraftarlarınızın rahat rahat hakaret edebilmesini sağlamak amacıyla onların önüne atmanız ile kul hakkı arasında bir bağlantı kurabiliyor musunuz?


Son: Müzik teorisi ve icrası ile ilgilenen, kânun, ud, tanbur gibi çalgıları icra eden; üstelik sazende ve hanendeler ile musiki meşkleri yaptıkları kayıtlı Osmanlı padişah ve halifeleri de kıyamet alameti miydi?

Son dedim ama bir soru daha... Bu sorularım beni de 'bunların erkek versiyonları' kategorisine sokar mı? Kafa konforunuzu bozan herkes sizin açınızdan 'öteki' ve 'bunlar' mıdır?"

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber