'Cuma namazına kavuştur bizi'

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında atılan normalleşme adımlarının 65 yaş ve üzeri için şimdilik uygulanmamasına çeşitli tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak gazeteci Fatih Selek, vaka görülmeyen bir noktada yaşamını sürdüren babasının cuma namazına alınmadığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazdığı şiiri paylaştı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle çeşitli tedbirler alınmıştı. Bu tedbirler ülkedeki vaka ve ölüm sayısının azalmasının ardından 'normalleşme süreci' kapsamında yavaş yavaş esnetildi.

Bu normalleşme sürecinde 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının bir süreliğine daha devam edeceği belirtildi.

Durumdan pek de memnun olmayan vatandaşlar, çeşitli tepkiler göstererek kendilerinin de sokağa çıkabilme serbestliği kazanması gerektiğini vurguladı.

BAKANLARA ŞİİR YAZDI: CUMA NAMAZINA KAVUŞTUR BİZİ

Son olarak gazeteci Fatih Selek, Afyonkarahisar'da vaka görülmeyen bir köyde yaşamını sürdüren babasının, cuma namazına alınmadığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazdığı şiiri paylaştı.

Selek, paylaşımında Bakan Koca ve Bakan Soylu'ya çağrıda bulunarak şu ifadelere yer verdi;

''Babam 67 yaşında.
Afyon’da yaşıyor.
Köyde tek vaka yok.
Dün seccadesini almış, maske takmış, yola düşmüş.
Fakat camiye almışlar ne avlusuna.
Cumayı kılamadan dönmüş.
Çok üzülmüş.
Ve bu şiiri yazmış.

Size diyor ki;
N’olur şu hasreti bitirsinler.''

İşte o şiir;

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber