Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e darbe!

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yönetimi mali yönden ibra edilirken, yönetsel açıdan ibra edilmedi...

Galatasaray’ın yıllık olağan mali genel kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. Genel kurulda eski başkan Dursun Özbek yönetiminin 2018 yılının 23 günü ile kulübün mevcut başkanı Mustafa Cengiz yönetiminin iki dönem faaliyetleri üyelerin ibrasına ayrı ayrı sunuldu.

İlk olarak 2018 yılı ocak ayı Dursun Özbek yönetiminin 23 günlük faaliyetlerinin ibrasının oylaması başlarken, ardından ise Mustafa Cengiz yönetiminin ilk dönemi olan 23 Ocak - 29 Mayıs dönemi oylamaya sunuldu. Sonrasında ise Cengiz yönetiminin ikinci döneminin ibra oylamasına başlandı.

Üyelerin oylaması sonucu Dursun Özbek yönetiminin 23 günlük faaliyetleri mali ve idari yönden ibra edildi. Mustafa Cengiz yönetiminin ilk dönemi olan 23 Ocak - 29 Mayıs dönemdeki faaliyetleri de idari ve mali yönden oy çokluğu ile ibra edildi.

Mustafa Cengiz’in ikinci dönemi olan 29 Mayıs’tan günümüze kadar olan süreçte ise Cengiz yönetimi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Oylamada 331 üye Cengiz yönetimini idari yönden ibra ederken 358 üye ibra edilmesine karşı çıktı. 

Sonuç olarak yönetim ibra edilmemesi üzerine tüzük gereği Galatasaray 1 ay içinde olağanüstü seçime gidecek.

Üstelik ibra edilmediği için Mustafa Cengiz'in yeniden aday olma şansı da bulunmuyor...

Cengiz'in mali yönden ibra edilip, idari yönden ibra edilmemesi ise sosyal medyada liseli-liseli olmayan tartışması başlattı. İşte sosyal medyada bu iddiaya ilişkin paylaşımlardan bazıları...

ÖZBEK YENİDEN ADAY MI OLUYOR?

İddialara göre geçtiğimiz sezonun yarısında yönetimi bırakıp olağanüstü kongreye gidip Mustafa Cengiz'e kaybeden Dursun Özbek'in 1 ay içinde gerçekleştirilecek seçimde aday olacağı ileri sürüldü. 

CENGİZ 'GERİ ADIM ATMIYORUM' DEMİŞTİ

Genel kurulda yaptığı konuşmada daha önceden söylediklerinin ekrana yansıtılarak eleştiri konusu yapılmasına değinen Mustafa Cengiz şunları söylemişti:

"Geri adım atmıyorum. Neredeyse kasetlerim yayınlandı. Başkan olmadan öncekiler de bütün sözcüklerimin arkasındayım. Hepsinin bir gelişimi var. Hiçbir anı tırnaklayıp alamazsınız. Beni yok etmek, bu yönetimi düşürmek amaç ise hiçbir şey demiyorum. Zaten buradaki konuşmam da gereksiz ve anlamsız. Burada bana konuşulan sözcükler, disipline gelen sosyal medyadaki hakaretlerden daha da ağır. Yerimden kalkıp bir şey demedim. Ben ve arkadaşlarım bunları hak etmiyoruz. Çalışmamız bile küçük görüldü. Biz bu işe gönüllü talip olduk. Kapı açıkken içeri girip kimsenin koltuğunu kapmadık."

"LİSELİ-LİSESİZ KAVGASI ÇOK TEHLİKELİ"
Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı camiada liseli-lisesiz kavgasına da dikkat çekmiş ve bunun çok tehlikeli olduğunun altını çizmişti.

"Liseci" lafını bile kullanmadığını dile getiren Cengiz, "Liseci lafı giderek liseliye döner. Her canlı kendi zıttını içinde yaşar. Bizim en büyük tehlikemiz liseli-lisesiz kavgası. Çok tehlikeli. Kim bunu ateşliyorsa inanın Galatasaray'a büyük zarar veriyor. Lütfen susturun. Bunu ateşlemememiz, yok etmemiz gerek." şeklinde görüş belirtti.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin motorin fiyatları Yedi ilde DEAŞ'a yönelik BOZDOĞAN operasyonu Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı!
Sonraki Haber