G20 zirvesine damga vurdu: Kanada Başbakanı ve Çin Devlet Başkanı arasında gerginlik

Endonezya'da düzenlenen G20 zirvesine damga vuran anlar yaşandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau arasındaki gerilim kameralara yansıdı. İki liderin arasındaki görüşmenin basına sızdırılmasına tepki gösteren Şi Cinping, memnuniyetsizliğini Kanadalı lidere iletti. Kanada Başbakanı Trudeau ise ""Biz Kanada'da açık, özgür ve dürüst diyaloğa inanıyoruz" dedi.

Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun gerilimine sahne oldu. Zirvenin kapanış resepsiyonunda ayak üstü konuşan iki lider arasındaki gerginlik kameraya yansıdı.

Şi ve Trudeau, kısa bir görüşme gerçekleştirmiş, ancak görüşmenin içeriği basına sızdırılmıştı. Trudeau'nun, "Kanada seçimlerinde casusluk ve Çin'in müdahalesi" hakkındaki endişelerini Çinli lidere ilettiği belirtilmişti.

Konuyla ilgili şikayetini dile getiren Şi, "Konuştuğumuz her şey gazeteye sızdırılmış. Bu doğru değil. Konuşma böyle değildi." dedi.

Bunun üzerine Kanadalı lider, "Biz Kanada'da açık, özgür ve dürüst diyaloğa inanıyoruz. Bunu sürdüreceğiz. Birlikte yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz ama aynı fikir de olmadığımız şeyler de olacak." karşılığını verdi.

Şi Cinping ise "Öyleyse önce koşulları oluşturalım." ifadesini kullandı. Her iki ismin de gergin olduğu anlar kameraya yansırken, liderler bulundukları yerden el sıkışarak ayrıldı.

Ankara’da fabrika yangını! İtfaiye ekipleri müdahale ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ülkenin büyükelçisini kabul etti Fahiş fiyatla mücadele! Ambalaj üzerine tavsiye fiyat
Sonraki Haber