G20 YEA zirvesine TÜGİAD damgası...

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Japonya Fukuoka’da düzenlenen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’ne katıldı. TÜGİAD Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, dünyanın dört bir yanından gelen G20 ülkelerinden genç girişimcilerin, G20 liderlerine sunmak için hazırladığı ortak deklarasyonu imzalayarak resmileştirdi.

TÜGİAD Başkanı Şohoğlu ve TÜGİAD yönetiminin T.C. Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’a ve T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Murat Yapıcı’ya ziyaretleri ile başlayan Japonya G20 YEA yolculuğu fabrika gezileri ile devam etti. TÜGİAD Heyeti, Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota'nın Lexus fabrikasını ve en büyük seramik ürünler üreticisi Toto'yu ziyaret etti.

Zirvede değerlendirilen önemli konu başlıkları; kaliteli girişimcilik eğitiminin önemi, start-up’ların uzun süreli ve sürdürebilir büyümesi için neler yapılması gerektiği ve entegre teknolojilerdeki güncel uygulamalar oldu. Toplantıların ardından bir araya gelen G20 YEA ülke liderleri, toplantılar sonucunda oluşturulan bildirgeyi G20 Liderlerine ulaştırmak üzere Japonya Ticaret Bakan Yardımcısına teslim ettiler.

Günümüzde dijital ve global iş dünyasının yarattığı büyümenin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesi için G20 temsilcileri tarafından hazırlanan bildirinin ana başlıkları:

1-Serbest ticaretin teşvik edilmesi, girişimciler için seyahat serbestliği ve sınırların yatırımlar ve ticaret için bir engel teşkil etmemesi. Yeniden canlanmaya başlayan gümrük duvarları ve korumacı ekonomik politikalara bir son verilmesi, serbest ticaret ve serbest dolaşım imkanlarının yeniden gündeme alınması ve uygulanması.

2-Sermaye ve finansmana erişim kolaylıkları sağlanması. Ticari borç verenler ve kurumlar tarafından yeni başlayan genç girişimcileri finanse edecek ve teminatlandıracak borçlanma modelleri oluşturulması.

3-Girişimciliğin sosyal ve çevresel değerler ile birlikte desteklenmesi. Sosyal katkıları olan ve çevreye değer veren iş ortamları yaratan girişimcilerin öncelikli olarak desteklenmesi.

4-Dijital altyapıya yatırım yapılması, büyüme için gerekli altyapı hizmetlerinin oluşturulması ve tüm topluma bu büyümenin eşit olarak yansıtılabilmesi. E-devlet uygulamalarının yaygınlaşması ve şirket işlemlerinin e-devlet uygulamaları üzerinden yapılabilmesi.

5-Geleceğin yetkin toplumunun oluşturulabilmesi için girişimcilik eğitiminin tam ve kaliteli olarak genç bireylere verilmesi. Liseden mezun olan her genç bireyin en azından bir iş planı yapabilmesi ve bir şirket kurabilecek bilgiye sahip olması.

G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20YEA), dünyanın dört bir yanından gelen 500 katılımcısıyla, ekonomik canlanma, istihdam yaratma, yenilik ve sosyal değişim için itici güç olarak genç girişimcilik ruhunu geliştiren G20 üyesi ülkelerin örgütlerinden oluşan bir organizasyon. Her yıl düzenlenen G20 YEA zirvesinde bir araya gelen girişimciler B 20 ve G 20 liderleriyle fikir paylaşarak küresel bir değişim yaratıyor.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber