Fuhuş baronunun serveti dudak uçuklattı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda çetenin 22 üyesi gözaltına alındı. İş vaadi ile yurt dışından Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el koyarak fuhuş yaptıran çete liderinin, fuhuş üzerinden 18 milyon liralık mal varlığına sahip olduğu tespit edildi.

This browser does not support the video element.

Bodrum ve İzmir’de 14 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen fuhuş operasyonunda, Ö.K. liderliğindeki fuhuş çetesinin 22 üyesi gözaltına alındı. 2014 yılından bu zamana kadar yurt dışından iş vaadi ile kandırdıkları yabancı uyruklu kadınları uçak bileti dahil tüm masraflarını karşılayarak Türkiye’ye getiren ve pasaportlarına el koyarak fuhuş yaptıran çetenin lideri Ö.K., İzmir’deki evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, teknik ve fizikin takibin ardından Gümbet ve Bitez mahallelerinde zorla fuhuşa sürüklenen ve pasaportlarına el konulan Rusya, Belarus, Kırgızistan ve Özbekistan uyruklu 29 kadın da yakalandı.

“Fuhuşa teşvik, zorlama, aracılık ve yer temin etmek” suçlamalarıyla gözaltına alınan 22 kişiden fuhuş baronu Ö.K. ile beraber toplam 14 şüpheli tutuklandı. Ö.K.’nın tutuklanmasının ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri fuhuş baronunun 2014-2020 yılları arasındaki banka hesaplarını inceleme altına aldı. Banka hesaplarının kontrol edilmesi sonucu fuhuş baronuna ilişkin yeni detaylar ve akrabaları üzerine yapılmış menkul ve gayrimenkuller olduğu tespit edildi.

SERVETİ DUDAK UÇUKLATTI

Mücadele Büro Amirliği ile Asayiş Şube Müdürlüğü Suç Gelirleri ekipleri tarafından yapılan inceleme sonrası Ö.K'nın fuhuştan kazanılan paralarla, Bodrum'da bir rent a car ve Denizli'deki bir pansiyona sözlü ortak olduğu, burada aile fertleri üzerine mülk aldığı, bunun da 2,5 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi. Yurt dışından iş vaadi ile kandırılıp zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu kadınların üzerinden günlük kazancın ise 8 bin TL olduğu ortaya çıktı. 2014'ten bu yana yıllardır fuhuş yaptıran Ö.K.’nın 6 yılda fuhuştan elde ettiği kazanç ise 18 milyon TL olarak hesaplandı. Fuhuş için yanında 5 şoför çalıştıran Ö.K.'nin şoförlere ise günlüğü 300 TL ödediği belirlendi. Ö.K.’nın fuhuştan elde ettiği mal varlığının yaklaşık 10 milyon lirayı bulduğu tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucu operasyon kapsamında şüphelilere ait 2 adet lüks otomobil, İzmir’in Buca ilçesinde 2 adet arsa ve bir ev ile banka hesaplarındaki 600 bin liraya el konuldu. Fuhuş baronunun aile fertlerinden aynı zamanda ortağı olduğu ortaya çıkan İ.T, N.T, N.K. ve F.K. gözaltına alındı. 4 şüpheli ifadelerinin ardından Bodrum Adliyesine sevk edildi.

İHA

MHP Lideri Bahçeli parkta yürüyüş yaptı Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada! Kağıthane'deki görüntüler ekipleri harekete geçirdi! İşte aldığı ceza Metro hattında arıza 27 saattir devam ediyor! Vatandaşlar isyanda... Safranbolu'da sokak ortasında dehşet! O anlar kamerada... İstinye'deki AVM'de yangın: Tahliye edildi