Fucicort krem ne işe yarar? Nasıl kullanılır?

Fucicort krem genel anlamda cilt üzerinde kullanımı ile çeşitli cilt hastalıklarına oldukça iyi gelen bir ilaçtır. Eğer ki sizde Fucicort krem nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar sorularına cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Fucicort krem, cilt üzerinde kullanımı ile çeşitli cilt hastalıklarına oldukça iyi gelen bir ilaç olup egzama ve dermatit gibi bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Fucicort krem nedir?

Fucicort kremin her birgramı fusidik asit, 20 mg betametazon valerat ve 1 mg klorokresol ile beraber stabilize içerir. Bu krem, fusidik asit maddesinin antibakteriyel etkisini betametazon valerat maddesinin anti-enflamatuar ve antipruritik etkileri ile birleştirir.

Fucicort krem, atopik egzama ve kontakt dermatit gibi bakteriyel enfeksiyonların varlığında ya da riskinde enflamatuar dermatozları tedavi etmek için kullanılır.

Fucicort krem ne için kullanılır?

Fucicort krem, bakteriyel enfeksiyonun ortaya çıkması ya da olasılığı gibi durumlarda enflamatuar dermatozlar için kullanılır. Bu ürün atopik egzama, diskoid egzama ve staz egzaması içinde kullanılan bir ilaçtır. Aynı zamanda seboreik dermatit, kontakt dermatit, liken simpleks, kronikus, sedef hastalığı, vediskoid, lupus, eritematoz gibi cilt hastalıkların tedavisinde Fucicort krem uygulanır.

Fucicort krem nerelerde kullanılır?

Fucicort krem cilt üzerinde haricen kullanılır. Kollar, bacaklar, eller, ayaklar, yüz bölgesi, sırt, bel, boyun ve omuz gibi bölgelerde de bu krem kullanılabilir.

Fucicort krem fiyatı ne kadar?

Fucicort kremin güncel fiyatı 48.45 TL’dir.

Fucicort krem ne işe yarar?

Fucicort krem özellikle atopik egzama, diskoid egzama ve staz egzaması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, liken simpleks, kronikus, sedef hastalığı, vediskoid, lupus, eritematoz gibi bazı cilt hastalıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılır. Bazı bakterilerin büyümesini durdurmaya yardım ederek cilt yaralarında kızarıklık, kaşıntı, kabuklanma ve şişmeyi azaltır. Bu ilaç bir antibiyotik (fusidik asit) ve betametazon valeratın kombinasyonudur. Bu ilaç sayesinde sadece belirli bakteriyel enfeksiyonları tedavi edilir. Viral ya da mantar enfeksiyonları gibi diğer enfeksiyonlarda bu krem asla işe yaramaz. Herhangi bir antibiyotiğin gereksiz ya da aşırı kullanımı etkinliğinin azalmasına sebebiyet verebilir.

Fucicort krem nasıl kullanılır?

Cilt üzerinde etkilenen bölgeye günde iki kez hafifçe ovalayarak ince bir tabaka şeklinde Fucicort krem uygulanır. İlacı uyguladıktan hemen sonra daima ellerimizi yıkayarak gözünüze, burnunuza veya ağzınıza bulaşmadığından kesinlikle emin olun.

Bu krem kısa süreli kullanım için tasarlanmış olup iki haftadan fazla kullanılmamalıdır. Bu kremi doktorunuz tarafından önerildiği sürece kullanarak, sorunlara neden olabileceğinden uzun süreli kullanımından kaçarak doktorunuz tarafından talimat verilmediği sürece bu kremi oklüzif pansuman altında kullanmamalısınız.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber