Frida Kahlo'nun eserlerinin bilinmeyen hikayeleri!

Döneminin en büyük sanatçıları arasında gösterilen, yaşamı boyunca hem kendine hem de hayata karşı verdiği mücadeleyle kendinden sonra gelen nesilleri etkileyen Meksikalı Ressam Frida Kahlo, 13 Temmuz 1954’te hayatını kaybetmişti. Yaşamı boyunca hastalığı ile mücadele etti, eşi Ressam Diego Rivera’yla olan çalkantılı ilişkisinde yaşadığı hüznü ve mutluluğu eserlerine yansıttı. Kahlo’nun eserlerinin her biri derin anlamlar içeriyor.

1. The Broken Column / Kırık Sütun

Frida Kahlo, henüz 18 yaşındayken bir otobüs kazası geçirdi. Bu kaza ise Frida’yı fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da etkiledi. Kalçasına demir saplanan, birçok kemiği kırılan Kahlo, ‘The Broken Column’da da kaza sonrası yasadığı acıları anlatıyor. Kazadan sonra, dik durabilmesi ve yürüyebilmesi için pek çok ameliyat geçirdi. Ameliyatların ardından ise 5 ay boyunca gövdesini saran kemerli ve çelik bir korse kullanmak zorunda kaldı. Sanatçı, The Broken Column’da o halini yansıtmış. Yüzündeki çiviler, gözyaşları ve ıssız arka plan Frida’nın çektiği acıların bir tasviri.

Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları Dolar yükselişe geçti! İşte 17 Nisan 2024 güncel döviz kurları Altın fiyatlarında hareketlilik! İşte güncel altın fiyatları Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! Bankaların emekli promosyonu yarışı hız kazandı! Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kişi ortaya çıktı