Fransa Büyükelçisi Magro: Ankara'da doğdum, Ankaragücü’nü tutuyorum

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan daha sonra da geri adım atan 10 büyükelçiden Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Magro, Türkiye-Fransa ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, "Ankara’da doğdum çocukluğumun bir bölümünü burada yaşadım ve Ankaragücü takımını tutuyorum" dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Osman Kavala çağrısının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Magro, Türkiye-Fransa ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, "Arada sırada problemler çıkar. Her zaman böyle şeyler olur iki ülke arasında ama ben iki ülkenin, iki toplumun çok yakın olduğuna inanıyorum. İkisi de Akdenizli, çok şey paylaşıyoruz. Onun için her zaman geleceğe bakmamız lazım." dedi.

Türkiye'de doğup 10 yaşına kadar burada büyüyen, 2020 yılının aralık ayında Fransa'nın Ankara Büyükelçisi atanmasından önce de kariyer yolu 1988 ve 2009 yıllarında Türkiye'ye düşen Magro, Türk halkıyla kurduğu bağı ve ikili ilişkileri anlattı.

Türkçe konuşan, "Ankaralı Büyükelçi" olarak bilinen Magro, buradaki görevinin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu, "Burada doğdum, çocukluğumun bir bölümünü burada yaşadım. Ankara'nın her yerinde, her sokağında olmasa da bazı yerlerinde tabii ki hatıralarım var." sözleriyle ifade etti.

Magro, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi olarak görevlendirildiğini öğrendiği ilk anda geçmiş hatıralara gittiğini şöyle anlattı:

"Tabii ilk günde, ilk saniyede beni birkaç yıl önceye götürdü cumhurbaşkanımızın verdiği karar. Aynı zamanda benim için buraya bir daha dönmek çok önemli bir şeydi. Kariyerimin sonuna geliyorum. Şunu da görmek lazım ki diplomatik kariyerime burada başladım, şimdi Ankara'ya bir daha geldim. Tabii çok mutluyduk eşimle de. Eşim de Ankara'yı çok iyi biliyor, o zamanlarda da benimleydi. Çok güzel bir şey."

"HER ZAMAN GELECEĞE BAKMAMIZ LAZIM"

Magro, Türkiye-Fransa ilişkilerinde en önemli şeyin "geleceği hazırlamak" olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"İlişkilerimiz çok eski, 1530'larda hatta biraz daha öncesinde başladı. Tabii bu önemli ve bunun aklımızda kalması gerekiyor. Aynı zamanda iki halk için en önemlisi, geleceğe bakmamız. Arada sırada problemler çıkar. Her zaman böyle şeyler olur iki ülke arasında ama ben iki ülkenin, iki toplumun çok yakın olduğuna inanıyorum. İkisi de Akdenizli, çok şey paylaşıyoruz. Onun için her zaman geleceğe bakmamız lazım." Büyükelçi Magro, gelecek için birlikte ne yapılması gerekiyorsa, bunun için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME: ABD TAŞINIYOR MU? Küflü çikolataların CEO’su eğitimi ve markayla ilgili yalan söylemiş Greçka nasıl yapılır?
Sonraki Haber