Fitch: Türkiye, 2021'de de büyüyecek

Dünyanın en popüler derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci yarısından itibaren büyüyeceğini açıkladı. Söz konusu duruma ilişkin açıklama yapan direktör Douglas Winslow, ''Büyüme seviyesinin yüzde 3,5 olmasını bekliyoruz'' dedi.

Koronavirüs salgınına rağmen büyümeyi sürdüren Türkiye, uluslararası değerlendirme kuruluşlarının da dikkatini çekti. Fitch Ratings 2021 yılına ilişkin yaptığı araştırmalarda, Türkiye'nin büyüme istikrarını sürdüreceğine işaret etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, ''Koronavirüs salgınında yaşanan gelişmeler güveni destekledi. Aşılama ve kısıtlamaların azalması toparlanmanın ivmelenmesine neden oldu. 2021'in ilk yarısından itibaren Türkiye'de de büyümenin hız kazanacağını öngörüyoruz.'' dedi.

Türkiye'nin yüzde 3,5 büyüyeceğini düşündüklerini belirten Winslow, mart ayında yeni bir rapor yayımlanacağını ve bu rapor çerçevesinde yeniden değerlendirme yapacaklarını belirtti. 

TÜRKİYE'DE CARİ AÇIK AZALACAK  

Türkiye'nin ihracattaki atılımlarıyla son yıllarda rekabete yardımcı olduğunu belirten Winslow, ''Turizmin toplanması, ihracat talebi ve politika sıkıştırmaları cari açığın önümüzdeki dönemde azalmasına zemin hazırlayacak.'' ifadelerini kullandı.

TCMB'NİN PARA POLİTİKALARI: YENİDEN İNŞA ETMEK ZAMAN ALACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın para politikalarını da değerlendiren Winslow, ''Merkez Bankası'nın kararlılığı, parasal politika krebilitesini artımak adına önemli bir adım. Fakat bunu yeniden inşa etmek zaman alacak'' şeklinde konuştu.

Enflasyon rakamlarına ilişkin de konuşan direktör, ''2021 senesinin sonunda yüzde 10,5 diğer yıl ise yüzde 9,5 seviyesinde enflasyon bekliyoruz.'' dedi. 

NOT VE GÖRÜNÜMÜ ETKİLEYEBİLECEK UNSURLAR

Gelecek dönemde Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü olumlu yönde etkileyebilecek unsurlara da değinen Winslow sözlerini şöyle noktaladı:

“İlerleyen dönemde enflasyonun sürdürülebilir şekilde azaltılması, parasal politika kredibilitesini yeniden inşa edilmesi pozitif reyting eylemini etkileyebilecek bazı kilit unsurlar arasında yer alıyor. Ya da Türkiye’nin dış finansmanını sürdürülebilirliği konusunda güvenin artması, yerli tasarrufların artırılması, dolarizasyonun azaltılması, büyümenin kredi büyümesine ve dış borçlanmaya daha az bağımlı olması gibi unsurlar.”

Korkma Ben Yanındayım için flaş karar! 7. bölümü ile final yapacak... Küçükçekmece’de silahlı saldırı: Yaralılar var Trabzonspor avantajı kaptı, final kapısını araladı!
Sonraki Haber