Firari Can Dündar'dan Macron güzellemesi

Sosyal medya hesabından Türkiye karşıtı söylemlerine ara vermeden devam eden firari Can Dündar yine şaşırtmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u destekleyen Dündar, Macron'u öve öve bitiremedi.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de haklarından vazgeçmemek için tüm kararlılığını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla atılan adımlar, ABD ve Avrupa'da büyük rahatsızlığa neden oldu. Türkiye'nin bölgede geri adım atmaması üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamalarla Türkiye'yi tehdit etti.

FRANSIZ LİDERİN SÖZLERİNE ERDOĞAN'DAN CEVAP

Macron, son olarak "Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız. Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamaya yanıtı ise oldukça sert ve netti:

"İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Diyor ki, "Türk milleti ile değil ama bizim Erdoğan ile sıkıntımız var Sayın Macron senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Türkiye ile uğraşma."

 

CAN DÜNDAR TÜRKİYE DÜŞMANLARININ YANINDA

Türkiye ile Fransa arasında ilişkilerin böylesine gergin olduğu bir günde, firari Can Dündar da tarafını seçti. AK Parti'nin resmi Twitter hesabından Erdoğan'ın Macron'a yönelik sözlerinin paylaşılması üzerine bu tweeti alıntılayan Can Dündar, Macron'un eğitim durumunu yazdı:

"Macron'un eğitim durumu: Paris Ouest Nanterre La Défense Üniversitesi'nde felsefe bölümünü bitirdi. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nden kamu idaresi alanında lisansüstü diploması aldı. Ulusal İdare Okulu'nda eğitim gördü. Stajını Fransa'nın Nijerya büyükelçiliğinde yaptı."

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber