Filistinli gazetecilerden göz bantlı eylem!

Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu gözünü kaybeden meslektaşları için oturma eylemi düzenleyen Filistinli gazeteciler, gözlerine bant takarak İsrail'i protesto etti. Söz konusu eyleme güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti.

Filistinli gazeteciler, İsrail güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu gözünü kaybeden meslektaşları için oturma eylemi düzenledi.

Gazeteciler, söz konusu eylemde gözlerine bant takarak meslektaşlarına destek verirken güvenlik güçleri biber gazı sıkarak müdahale etti.

''ÖLÜMCÜL OLMAYAN YÖNTEMLER KULLANILDI''

Al Jazeera'nin haberine göre, Filistinli foto muhabiri Muath Amarneh cuma günü Surif kentinde bir eylemde çalışırken vurularak gözünü kaybetti. Amarneh, İsrail güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu söyledi.

AFP’ye konuşan Amarneh “Çatışmalar başladığında üzerinde basın yazan bir kaskla kenarda duruyordum. Birden bir şeyin gözüme çarptığını hissettim. Plastik mermi ya da taş sandım. Gözüm tamamen gitmişti” dedi.

İsrail sınır polisi olayda Amarneh’in gözünün hedef alınmadığını açıkladı. Polis kalabalığı dağıtmak için ‘ölümcül olmayan’ yöntemler kullandığını söyledi.

DESTEK İÇİN OTURMA EYLEMİ

Gazetecinin gözünden olması Filistin’de gündem oldu. Meslektaşları, Amarneh’e destek olmak için kendilerinin göz bandı taktığı fotoğraflar çekerek sosyal medyada paylaştı. Batı Şeria’da bulunan Bethlehem kentinde Amarneh’e destek olmak isteyen gazeteciler tarafından oturma eylemi düzenlendi. Eylemde ‘Gerçeğin gözleri asla kör edilemez’ yazan pankartlar taşındı. Polis eylemi dağıtmak için biber gazı kullandı.

Filistin haber ajansı Wafa, onlarca gazetecinin biber gazı kaynaklı solunum sıkıntısı çektiğini açıkladı.

Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti Emniyet Amiri babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı
Sonraki Haber