'Filistin için de aynı acıyı duyacak mı?'

Papa Fransuva, geçen mart ayında Vatikan tarafından "tek tanrılı üç dinin babası İbrahim'in toprakları" olarak belirtilen Irak’a gitmişti. Papa bu ziyareti öncesi sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Selamünaleyküm. Barış isteyen bir hacı olarak 'hepiniz kardeşisiniz' diye yinelemek için yanınıza geliyorum" demişti. Ancak bu sözlerin sahibi Papa, günlerdir İsrail’in bombaları altında ezilen üç dinin kutsal şehri Kudüs’te yaşanan mezalim hakkında tek laf etmeyince tepki çekti.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla görüştüğü Papa’ya İsrail’in Filistin’e saldırılarını anlattı ve bu konuda Papa Fransuva'nın "vermeyi sürdüreceği mesaj ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını" vurguladı.

Papa, geçen mart ayında kan ve gözyaşının artık hiç eksik olmadığı ve hemen her an bombaların patlayıp can alma ihtimalinin bulunduğu Irak’a gidip, dünyaya sıcak mesajlar vermişti. Hristiyanlıkla, Müslümanlık arasındaki teması artırmak istediğini dile getirmişti.

"HEPİNİZ KARDEŞSİNİZ"

Papa’nın bu ziyaretini dinler arası temasa bağlayanlar olduğu gibi, Vatikan’ın 1970’lerden, bu yana hayali olan Hristiyanların Hazreti İbrahim’in doğduğu yer olduğuna inandıkları Kuzey Irak’taki Ur şehrinin hac mekânı hâline getirme girişimi olarak değerlendirenler de olmuştu. Üç dinin kutsal şehri Kudüs’te yaşanan saldırılara karşı sus pus olan Papa’nın Irak gezisi öncesinde söylediği, “Selamünaleyküm. Barış isteyen bir hacı olarak 'hepiniz kardeşsiniz' diye yinelemek için yanınıza geliyorum" sözlerinde samimi olup olmadığını yapacağı açıklama ve takınacağı tavır ortaya koyacak. Papa’nın Filistin’deki olaylara karşı sessizliğine dikkat çeken SuperHaber yorumcusu Nedim Şener de Twitter adresinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Papa Fransuva’yla görüştüğünü aktaran haberin linkini alıntılayarak, “Ayasofya’nın Camii olarak açılışında “Çok büyük acı duyuyorum” diyen Papa, İsrail’in Filistinli bebekleri, çocukları, kadınları katletmesinde aynı acıyı duyacak mı bakalım” dedi.

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar!
Sonraki Haber