"FETÖ'nün siyasi ayağı yok"

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programında son günlerin popüler tartışması olan "FETÖ'nün siyasi ayağı kim?" sorusuna beklenmedik bir yanıt verdi. "FETÖ'nün siyasi ayağı yok" diyen Yılman bunun gerekçelerini ve Erdoğan ile o dönem cemaat olarak bilinen FETÖ'nün kopuş tarihini açıkladı. Yılman, 17/25 Aralık sonrasında ise FETÖ'ye muhalefetin sahip çıktığını savundu.

Son günlerin birinci gündem maddesi ve popüler tartışması olan "FETÖ'nün siyasi ayağa kim?" sorusu etrafında şekillenen görüşler arasında en radikal çıkış Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programında, Sevilay Yılman'dan geldi. 

Habertürk yazarı Yılman, programda söz sırası kendisine geldiğinde "Bütün iktidarların da, bütün siyasilerin de bu işte günahı vardı. Ben geçenlerde bir yazı yazdım FETÖ'nün siyasi ayağı nerede, FETÖ'nün siyasi ayağı kim? FETÖ'nün siyasi ayağı yok bunun nedenini söyleyeceğim ama ondan önce ilk kopuşu anlatmak istiyorum" diye konuşmasına başladı. 

FETÖ'nün siyasi ayağının olmadığını vurgulayan Yılman, Erdoğan ile o dönem cemaat ve alnı secdeye deyen insanlar olarak görülen FETÖ'nün kopuşunu şu sözlerle anlattı:

"İlk kopuşu ben anlatacağım. 18 Ocak 2012'de yazmıştım. Uludere olayı ve ona bağlantılı GES komutanlığı kopuşun ilk noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakan'dı, kendisiyle telefon konuşmalarım olduğu için rahatlıkla söylüyorum.GES komutanlığının devri meselesidir. GES Komutanlığı, (Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı) Benim yazımdan altı ay önce Balyoz-Ergenekon bahane edilip Genelkurmay'ın elinden alınıp MİT'e devrolan olağanüstü bir merkezdir. İnanılmaz bir istihbarat gücü vardır orada. Bütün mesele o. Örgüt dedi ki "GES komutanlığını Genelkurmay'dan al Emniyete teslim et" Sayın Cumhurbaşkanı ise o zaman Başbakan niye emniyete teslim edeyim, bu milli istihbarat madem deyip komutanlığı MİT'e devretmeye karar verdi. İşte MİT'e devrolunduğunda kıyamet koptu." 

FETÖ'nün siyasi ayağı olduğuna inanmadığının altını bir kez daha çizen Sevilay Yılman, gerekçelerini ise "1980'lerin başından itibaren Türkiye'de tohumu atılmış, dünyaya serpilmiş bir projedir. Ve bu projedede bütün siyasiler kullanılmıştır Necmettin Erbakan hariç. Bir tek Erbakan'ın başbakanlığı döneminde FETÖ dilediği gibi sızıntı yapamamıştır. Paralel devlet olduğu dönem AK Parti dönemidir. Fakat, ne zaman bunların alnı secdeye değen, muhafazakar çocuklar olduğunu anlayıp blokaj koyduğunda FETÖ bir anti Erdoğan dönemi başlatmıştır. O Blokaj döneminde de muhalefet başta CHP FETÖ'ye sahip çıkmıştır. Dolayısı ile hiç kimse, ne sayın Kılıçdaroğlu, ne de Sayın Cumhurbaşkanı FETÖ'nün siyasi ayağı kim diye soramaz. Bence o ayağın içinde hepsinin günahı var. Bunun içine gazetecileri de katabiliriz, iş adamlarını da katabiliriz." sözleri ile ifade etti. 

Bu noktada İsmail Saymaz bu yorumun 'hiç adil' olmadığını vurgulaması üzerine Yılman ile Saymaz arasında şu konuşma geçti:

Saymaz: Olur mu hiç, birinin devlet gücünü paylaşmış, 

Yılman: Peki muhalefet niye sahip çıktı?

Saymaz: Basın ve ifade özgürlüğünden

Yılman: Basın ve ifade özgürlüğü, sadece bundan

Saymaz: Evet 

Yılman: Bu kadar iyi niyetlisin. Gerçekçi olalım İsmail... 

Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak...
Sonraki Haber